Nightwish: 2012-ben ismét Budapesten!

A hír igaz! A várva várt új Nightwish lemez decemberben érkezik, Imaginaerum címmel, amit kiadós koncertsorozat követ. A két éves turnéra hatalmas látvánnyal készülő finn zenekar - a megannyi felejthetetlen hazai bulinak köszönhetően - Budapestet sem hagyja ki, április 29-én a Papp László Sportarénában hallgathatjuk meg a szimfonikus metal legnagyobb kiválóságát.

Talán maga Tuomas Holopainen sem sejthette, hogy milyen sikerszéria vár rá, amikor 1996 nyarán egy tábortűz mellett megálmodta a Nightwish zenekart. Noha először akusztikus hangszerelésben gondolkodott, Tarja Turunen erőteljes hangja arra késztette, hogy lépést tegyenek a heavy metal irányába, dobbal és elektromos gitárral. Tarja klasszikus énekstílusa és gyönyörű hangja kiegészülve Tumoas páratlan dalszerzői képességeivel magában hordozta a siker kulcsát. Időközben Marco Hietela (basszusgitár) csatlakozásával a férfi énekhang is biztosított volt Tuomas elképzeléseihez. A zenekar elhivatottságát jelzi, hogy Tarja kilépése után sem álltak le: hosszas keresés után Anette Olzon személyében megtalálták méltó utódját, s az immár vele rögzített Dark Passion Play album is hatalmas siker lett szerte a világban. A recept változatlan: megjegyezhető gitártémák, varázslatos billentyűfutamok, kiegészülve a varázslatos, angyali női énekhanggal. Mindez természetesen lenyűgöző dalok képében ölt formát, amik egy-egy koncerten bárkit ámulatba tudnak ejteni.

A szimfonikus metal legegyedibb hangzású zenekarát a Papp László Budapest Sportarénában nézhetjük meg 2012. április 29-én, több felvezető zenekar társaságában, melyek közül eddig a szintén finn Battle Beast neve került nyilvánosságra. Jegyek már kaphatók a Ticketportal országos bolthálózatában - köztük az ismert rockboltokban -, továbbá a www.ticketportal.hu oldalon, ahol az otthoni jegynyomtatás kényelmes lehetősége is adott, kezelési költség nélkül!

A Concerto Music bemutatja: Imaginaerum World Tour 2012-2013
2012. április 29., vasárnap 19.00 óra
Papp László Budapest Sportaréna
NIGHTWISH, Battle Beast koncertek + Special Guest
Állójegy: 8.900 Ft. / január 1-jétől 9.900 Ft.
Ülőjegy: 10.900 Ft.

Kapcsolodó weboldalak:
Jegyek a Nightwish koncertjére országszerte a Ticketportal jegyirodáiban
Nightwish koncertjegyek az interneten kezelési költség nélkül, otthoni jegynyomtatással
Top