Skindred koncert: decemberben ragga metal a kalóztanyán!

December 1-én Budapestre érkezik a Skindred, hogy a nagy sikerű Sziget Fesztiválos, és a Gogol Bordellóval közös fellépés után most végre főzenekarként is bemutatkozzon. Benji Webbe és csapata a főváros egyik legújabb szórakozóhelyén, a Barba Negra Music Clubban játszik, a szintén brit Deaf Havana társaságában.

Mi történik akkor, ha egy rasztás fekete srác egyszer csak a ködös Albionban találja magát? Reagge-metal zenekart alapít! Benji Webbe, a Skindred frontemberének családja ugyan a Mexikói-öböl egy egzotikus szigetéről származik, de Benji születésétől fogva Nagy Britanniában, a walesi Newportban él, ám ennek ellenére megtartotta saját hagyományait, zenei világát. Persze a sunshine reggae itt annyira nem működne, de azért nem kell teljesen feladni: Benji például a kezdetektől alternatív, punk és metal zenészekkel cimborált, így csapatai is afféle keverék műfajú zenéket játszottak. Méghozzá a legjobbakat: a korábbi Dub War nevű reagge-punk formáció ma már számos fiatalabb csapatnak szolgál példaképül, az 1998-ban alakult Skindred pedig a legnagyobbakkal említhető egy lapon.

A Skindred ugyanis nem csak hogy együtt turnézott az Ill Nino-val Soulfly-jal, de a 2006-os Download Fesztiválon Benji még Jonathan Davist, a Korn lebetegedő énekesét is helyettesíthette. Az énekes számos együttes, így a Soulfly és a Bullet For My Valentine albumain is vendégszerepelt vendégénekesként. Ahhoz pedig kétség nem férhet, hogy a Skindred élőben üti a legnagyobbat, hiszen a frontember alkatához képest is hatalmas energiával ugrálja végig a koncerteket az elsőtől az utolsó percig! Az alábbi, a 2011-es Download Fesztiválon készített videóból ez ugyanúgy kiderül, mint ahogy az, hogy milyen is a „newporti helikopter”. http://youtu.be/1zJDc6NYY-A 

A 2011-es év legfontosabb híre a zenekarral kapcsolatban a negyedik, Union Black című stúdiólemez megjelenése. Ahogy Benji egy interjúban elmondta, a címválasztással egyáltalán nem a brit zászló (vagyis a Union Jack) kifigurázása volt a részük, éppen ellenkezőleg: arra próbáltak utalni, hogy mennyire fontos és szép dolognak tartják azt, hogy a Brit Nemzetközösség illetve maga Nagy Britnannia is számtalan különböző származású, nációjú ember közös otthona, akik együtt tesznek hazájuk előrehaladásáért – Benji legalábbis mindig így gondolt Wales-re és Newportra.

Az európai turné magyarországi állomására Budapest egyik legújabb, szeptemberben megnyílt szórakozóhelyén, a Barba Negra Music Clubban kerül sor. Ahogy a nevéből is sejthető, az akár 1000 fő befogadására is alkalmas, XI. kerületi klub Fekete Szakáll kapitány kalózhajóját idézi meg hangulatával és kialakításával, és az ott jártak tapasztalatai alapján valóban sikerült egy lélegzetelállító hangulatú és professzionális hellyel gazdagítani a fővárost. A koncerten szintén fellép a Deah Havana nevű norfolki csapat, akiket az elmúlt évek legizgalmasabb rockzenei újoncai közé sorolnak a szigetországban.

December 1-én tehát a főváros legújabb kalóztanyáján vár minket a walesi raszta bárd és csapata - jegyek már kaphatók országszerte az ismert jegyirodákban, a helyszínen és az interneten!

A LiveSound Productions bemutatja: Union Black Tour
Skindred, Deaf Havana koncertek
2011. december 1. - 20:00
Barba Negra Music Club - Budapest, XI. ker, Prielle Kornélia utca 4.
Belépő: 5.600 Ft

Kapcsolódó weblapok:
Jegyek a Skindred koncertjére országszerte a Ticketportal jegyirodáiban
Skindred koncertjegyek az interneten kezelési költség nélkül, otthoni jegynyomtatással

Top