Cynic koncert Budapesten

Habár már vészesen közeleg az év vége és lassan minden koncertlátogató fejében összeáll az idei legjobb fellépések listája, élén „az év koncertjével”, figyelembe kell venni, hogy vár még ránk idén néhány aspiráns zenekar. A ’90-es évek kultuszstátuszba emelkedett stílusformáló progresszív zenekara, a Cynic ugyanis ismételten Budapestre érkezik! December 13-án a Club 202 színpadán bizonyítják be újra, hogy az aktív zenéléshez való visszatérésükre milyen égető szüksége volt az agyas extrém zenét kedvelőknek.

A Cynic muzsikájával kapcsolatban megannyi stílust lehetne felsorolni, de a teljes összhatást még így is lehetetlenség összefoglalni. Olyan egyedi hangzásvilágot alakítottak ki, ami a zenekar szüneteltetését jelentő 12 év alatt is fenntartotta nevüket a köztudatban. Vegyük a technikásabb metal zenék pontosságát és agresszivitását, majd fúziós jazzel, progresszív rockkal és poppal keverjük - valahogy így lehetne megkísérelni a Cynic behatárolását. Ez a rengeteg stílus a hangszeresek kezében természetes egésszé alakul, ami valóban felbecsülhetetlen élményt nyújt a hallgatóságnak.

Koncertjeiken Paul Masvidal énekes/gitáros és Sean Reinert doboszseni megismételhetetlen transzcendens utazásra viszi a közönséget (hacsak nem jönnek kétszer ugyanabba a városba). 1993-as bemutatkozó lemezük, a Focus teljesen újszerűen hatott az akkori metal színtérre. Az album igazi etalonnak számít abban a tekintetben, hogy miképp’ is lehet a ’70-es évek prog rockját nyakatekert death metal riffek közé szőni. A sikerek ellenére 1994-ben zenei nézeteltérések miatt feloszlott a zenekar - pont egy második lemez előkészületei közben, amire így végül egészen 2008-ig kellett várni. A „Traced In Air” kapcsán ismételten megmutatták a világnak, hogy nem hiába várták a rajongók visszatérésüket szerte a világban. A kiadós koncertezésnek köszönhetően a szélesebb közönség is megismerkedhetett egyedi zenéjükkel – 2007-ben a budapesti Kultiplexben láthatta őket a hazai közönség.

Paul Masvidal és Sean Reinert társa a turnén Brandon Giffin basszusgitáros és Max Phelps gitáros, akik szintén megkérdőjelezhetetlen mesterei hangszereiknek. Előzenekarok terén a Cynic maga mellé tökéletesen illő csapatokat talált: Paul Antonio Ortiz multi-hangszeres agyszüleménye, az instrumentális Chimp Spanner és a francia Hypno5e kedvéért mindenképpen ajánlott időben érkezni. A nem mindennapi koncertre Club 202-ben kerül sor december 13-án, a bulira jegyeket vásárolhatunk a Ticketportal országos bolthálózatában - köztük az ismert rockboltokban - továbbá kezelési költség nélkül a www.ticketportal.hu oldalon.

A Concerto Music bemutatja:
2011. december 13., kedd 19.00 óra
Budapest, Club 202
Cynic, Chimp Spanner, Hypno5e koncertek
Belépő: 3500 Ft.

Kapcsolódó weboldalak:
Jegyek a Cynic koncertjére országszerte a Ticketportal jegyirodáiban
Cynic koncertjegyek az interneten kezelési költség nélkül, otthoni jegynyomtatással

Top