Steelwing koncert január végén

Január 31-én legújabb lemezével érkezik Budapestre a tradicionális heavy metalt játszó Steelwing zenekar. A fiatal svéd csapat mellett egy kanadai együttes, a Skull Fist is fellép majd a Roctogonban. A koncertre az aznap megjelenő Hammerworld magazin megvásárlói ingyen juthatnak be.

A svéd Steelwing 2009-ben alakult néhány fiatal, ám annál tehetségesebb srác összeállásával, akikben közös pont, hogy szeretik a kemény, bólogatós metalzenét. Az együttes a Rock The Nation egyik tehetségkutatóját megnyerve került be a köztudatba, és azóta annál a NoiseArt Recordsnál tevékenykedik, amely többek között a Suicidal Angels, a Varg vagy a Milking The Goatmachine nevű csapatoknak is otthont ad. A Steelwing zenéjét az üvegrepesztő sikolyok, az atletikus gitáros teljesítmény, és a dalok írásánál tanúsított maximalista hozzáállás jellemzi, ezek teszik őket az egyik fontos kortárs heavy metal csapattá.

Hazánkban is többször jártak már, így a visszatérő hazai rajongókra is számítanak ezen a januári estén – amúgy ott voltak az első Metalfesten, aztán a Sabaton és az Accept előtt is szerepeltek, első lemezük pedig a 2010. májusi Hammerworld magazin extra CD-melléklete volt. A mostani buli aktualitása a második album, mely Zone Of Alienation címen január végén jelenik meg. Az új korong alapsztorija 2097-ben játszódik, amikor is a nukláris háborúban lerombolt Földet elhagyó túlélők az űrben kezdenek új gyarmat után kutatni. Ízelítő: http://youtu.be/jDbNge2cC7g

A január 31-ei koncerten egy négytagú csapat, a Skull Fist is vendégszerepel. A kanadai együttes az elmúlt évek egyik felfedezettjének számít, zenéjében a tradicionális heavy metal keveredik thrash és power elemekkel. A csapatra szintén tehetségkutató verseny után figyeltek fel, most pedig már hosszú turnéra indulhatnak Európában, nem csak a Steelwing, hanem például a Grand Magus társaságában.

A Rocktogonban tartandó koncert hazai vendége a Demonlord lesz, a belépő pedig mindössze 990 Ft-ba kerül majd, de ha nálunk van az a kupon, ami az aznap megjelenő februári Hammerworld Magazinban található, akkor ingyen nézhetjük meg a csapatokat. Sőt, a magazint akár a helyszínen is megvásárolhatjuk majd – ebben az értelemben a Hammerworld olvasók ajándék koncertet kapnak január 31-én.

A Hammer Concerts bemutatja:
2012. január 31., kedd 18 óra
Budapest, Rocktogon
Steelwing, Skullfist, Demonlord koncertek
Belépő: 990 Ft, a Hammerworld Magazin februári számában található kuponnal ingyenes

Kapcsolódó weboldalak:
Jegyek a Steelwing koncertjére országszerte a Ticketportal jegyirodáiban
Steelwing koncertjegyek az interneten kezelési költség nélkül, otthoni jegynyomtatással

Top