Loreena McKennitt újra Budapesten!

Örömmel tudatjuk, hogy Loreena ismét útra indul különleges, eklektikus kelta zenéjével az elkövetkezendő év tavaszán, a 2012-es Loreena McKennitt „Kelta Lábnyomok” c. koncert turnéjára.

A jelenlegi tervek szerint a turné március 17-én Zürichben kezdődik St. Patrik napon, és április 24-én Barcelonában fejeződik be. Budapesten, 2012. március 27-én lép a Papp László Budapest Sportaréna színpadára. A kanadai énekesnő, dalszerző, hárfa-, harmonika-, és zongoraművész, a világzene ismert és népszerű alakjának koncertprogramjában a The Wind that Shakes the Barley (2010) c. albumáról és korábbi sikeres dalaiból ad válogatást.

A 41 napos, 11 országot érintő európai turné vissza fogja hozni Loreenát legkedvesebb koncerthelyszíneire, közönségéhez, és bővíti a kört néhány új úti céllal.

„Igazán várom, hogy dalaimmal újra a közönség elé állhassak, mivel mindig is csodálatos dolog volt olyan emberekkel találkozni, akik helyet adtak az életükben a zeném számára.” “Nagy örömmel nézek annak elébe, hogy újra Európába indulok”, jelentette ki Loreena. “Legutóbbi turnénk óta a The Wind that Shakes the Barley c. albumunkat fejeztük be, mely albumon olyan dalok szerepelnek, melyek a kezdetektől megihlettek, amikor felfedeztem a kelta muzsikát, különösen az ír, skót és angol eredetűeket. Örömmel nézünk annak elébe, hogy a turné során e dalok közül is eljátszunk néhányat a korábbi kedvencek mellet, és ezen felül a Kelták keleti eredete által ihletett darabokat is bemutatunk.” Loreenával nagyrészt állandó zenésztársai utaznak (Brian Hughes – gitár, Hugh Marsh – hegedű, Carolina Lavelle cselló), de új művészvendégek is színpadra lépnek.

Loreena McKennit művészetét számos nemzetközi és hazai díjjal ismerték el, köztük kétszer megkapta a JUNO-díjat, mely a kanadai zeneipar legértékesebb kitüntetése és a Canada Rendet, mely az ország legrangosabb kitüntetése . Sikerét a világ 40 országában 14 millió eladott lemez igazolja ( többszörös platina-, és aranylemez birtokosa). A legjobb kortárs világzenei album kategóriában 2007-ben Grammy-díjra jelölték az An Ancient Muse c. albumát. Fellépett Észak-Amerika, Európa, a Közel-Kelet és Délkelet-Ázsia nagyvárosaiban, mindenütt maradandó élményt adva a közönségnek.

Loreena McKennitt zenéje a pop-, a nép-, és világzene ötvözete, melyben a tradicionális kelta motívumok a legerőteljesebbek, bár ihletet az egész világ zenéiből merít, dalszövegeit pedig gyakran irodalmi művek inspirálják. A művész, lemezeinek készítése előtt komoly kutatásokat végez, s mivel szenvedélyes utazó, a kelta kultúra alapos megismerése érdekében elutazott Írországba, Spanyolországba, járt Kínában, Mongóliában, Törökországban és Észak-Afrikában, valamint a Transz-szibériai Expresszel keresztülutazta a korábbi Szovjetunió területét is.

Loreena McKennitt színészként, énekesként és zeneszerzőként dolgozott a híres Stratford-i Shakespeare Fesztiválon (A vihar – 1982, A két veronai nemes – 1984, A velencei kalmár – 2001), de megtalálhatóak zenéi játék és televíziós filmekben is. (Hegylakó 3, a Santa Claus, a Soldier, a Jade, a Holy Man, a The Mists of Avalon). Debütáló albumát(Elemental) 1985-ben vette fel, és a Quinlan Road nevű saját kiadója adta ki. A Kiadót a háza mellett futó poros útról nevezte el. Ismertségét a The Visit (1991) c. albuma hozta meg, melyet világszerte értékesítettek. A sikersorozat tovább folytatódott a The Mask and Mirror (1994), a The Book of Secrets (1997), az An Ancient Muse (2006) a Midwinter Night’s Dream (2008) lemezekkel.

Loreena McKennitt budapesti koncertjén átélheti a közönség a tradicionális kelta zenei világ harmóniában gazdag hangulatát, élvezheti a kiegyensúlyozott és egyedülálló előadás minden pillanatát. Egy különleges utazáson vehetnek részt, mesebeli tájak és legendák birodalmában, a szelek szárnyán, mintha egy film szereplői lennének.

A Danubius Music bemutatja:
Loreena McKennitt – Celtic Footprints Tour
2012. március 27. - 20:00
Budapest, Papp László Budapest Sportaréna
Belépő: 8 900 Ft - 25 000 Ft

Kapcsolódó weboldalak:
Jegyek a Loreena McKennitt koncertjére országszerte a Ticketportal jegyirodáiban
Loreena McKennitt koncertjegyek az interneten kezelési költség nélkül, otthoni jegynyomtatással

Top