Sakk musical-koncert a Pesti Magyar Színházban!

A Pesti Magyar Színház 2012. április 26-án és 27-én mutatja be a PS Produkció Benny Andersson - Tim Rice - Björn Ulvaeus: SAKK (Chess) című musicaljét. A PS Produkció előadásában a musical legújabb változatát láthatja a hazai közönség a közönség kedvenc Vámpírok bálja című musical szereplőivel.

A darab cselekménye egy ’70-es évek végén játszódó, amerikai-szovjet sakkvilágbajnoki mérkőzés története pályán kívül és belül, melyet átsző a két nagyhatalom közti versengés, egy szenvedélyes szerelmi háromszög, magánéleti és politikai csatározások. A sodró lendületű történetet olyan nagyszerű dallamok szövik át, mint többek közt az One night in Bangkok, a The story of Chess, a Nobody’s side és az Anthem.

A musical zeneszerzői: Benny Andersson és Björn Ulvaeus a svéd ABBA popegyüttes tagjaiként váltak ismertté a ’70-es években. A zenekar feloszlása után kerültek kapcsolatba Tim Rice szövegíróval, és alkottak meg közösen a mára klasszikussá vált Chess musicalt. Az angol nyelvű dalszövegeket az a Tim Rice jegyzi, aki korántsem ismeretlen a zenés színházkedvelők körében. Ő írta a Fővárosi Nagycirkuszban 2008-ben nagy sikerrel játszott Aida szövegét is. Közös munkájuk eredménye lett az 1986-ban, a West End-en bemutatott Chess.

A PS Produkció bemutatja:
Sakk musical-koncert
Budapest, Pesti Magyar Színház
2012. április 26-27.
Jegyárak: 3200 Ft - 7900 Ft

Kapcsolódó weboldalak:
Jegyek a Sakk előadásokra országszerte a Ticketportal jegyirodáiban
Sakk színházjegyek az interneten kezelési költség nélkül, otthoni jegynyomtatással

Top