Nightwish: gőzerővel készülnek a turnéra!

A decemberben új lemezzel visszatért Nightwish a koncertezésre is hatalmas hangsúlyt fektet. Egy Hollywoodban tartott „titkos” klubbulival melegítettek be a turnéra, ahol Rubber Band Of Wolves álnéven szerepeltek. A két éves világ körüli koncertkörútra hatalmas látvánnyal készülő finn zenekar - a megannyi felejthetetlen hazai szereplésüknek köszönhetően - Budapestet sem hagyja ki: április 29-én a Papp László Sportarénában hallgathatjuk meg a szimfonikus metal legnagyobb kiválóságát.

A 2007-es Dark Passion Play elsöprő sikere után 4 évvel jelentkezett ismét stúdióalbummal a finn Nigthwish. Az Imaginaerum címre keresztelt lemez megjelenését óriási érdeklődés kísérte szerte a világban: otthonukban az első helyen nyitott a slágerlistákon, és jelenleg 60.000 eladott példányával már háromszoros platina státuszban van; de Németországban is átlépte a bűvös 100.000-es eladott példányszámot, ami aranylemezt jelentett a zenekarnak. Egy összetett konceptalbumról beszélhetünk, ami egy öreg zeneszerzőről szól, aki a halálos ágyán eleveníti fel fiatalkori emlékeit - hiszen csak azok maradtak neki. Jól szemlélteti, hogy milyen nagyszabású feladatba fogtak a zenészek, hogy az albummal párhuzamosan egy film alapjait is jelenti Tuomas gondosan megírt története. A még idén elkészülő mozi zenei alapjait természetesen az említett Nightwish album szolgáltatja. Érdemes tehát a zene mellett a dalszövegek és a történet megértésére is időt szánnunk, hiszen együtt lesz a koncepció igazán kerek egész.

Az album megszólalása is tartogat újítást: rengeteg a nagyzenekari és kórusokkal tarkított betét, aminek köszönhetően - a Nightwish stílusjegyeket megőrizve – rendkívül nívós kiadvány született. Az első kislemezes dal, a Storytime videója itt tekinthető meg: http://youtu.be/5g8ykQLYnX0 A közelgő turnéról Tuomas Holopainen, a zenekar mozgatórugója így nyilatkozott: „Nem véletlenül hívjuk „Imaginaerum World Tour”-nak, mindenképpen szeretnénk játszani az új számokat. Ezeket még nem volt alkalmunk korábban előadni, szeretnénk megismertetni a közönséggel az új albumot, természetes, hogy nagy hangsúlyt fektetünk majd az új számokra. De sosem feledkezünk meg a régebbi dolgainkról sem.” A billentyűs azt is megemlítette, hogy a speciális bulik keretében az album felét mindenképpen elő fogják venni.

A szimfonikus metal legegyedibb hangzású zenekarát a Papp László Budapest Sportarénában nézhetjük meg 2012. április 29-én. A minőségi felvezetésről a szintén finn Battle Beast és az Eklipse társasága fog gondoskodni. Jegyek már kaphatók a Ticketportal országos bolthálózatában - köztük az ismert rockboltokban -, továbbá a www.ticketportal.hu oldalon, ahol az otthoni jegynyomtatás kényelmes lehetősége is adott, kezelési költség nélkül!

A Concerto Music bemutatja:
Imaginaerum World Tour 2012
2012. április 29., vasárnap. kapunyitás. 18 óra, kezdés 19 óra
Papp László Budapest Sportaréna
NIGHTWISH, Battle Beast, Eklipse koncertek
Állójegy: 9.900 Ft.
Ülőjegy: 10.900 Ft.

Kapcsolódó weboldalak:
Jegyek a Nightwish koncertjére országszerte a Ticketportal jegyirodáiban
Nightwish koncertjegyek az interneten kezelési költség nélkül, otthoni jegynyomtatással

Top