WTCC a Slovakia Ringen

Az argentin pálya helyett a Slovakia Ring rendezheti az idei túraautó-világbajnokság (WTCC) 7. és 8. futamát április 28-29. között.

A WTCC a világ legismertebb versenypályáin zajló legjentősebb nemzetközi autóverseny, utcai autók számára. A versenyen a világ 17 országából részt vesz 10 csapat, 4 gyártó, 38 pilóta. A verseny tétje a nemzetközi elismertség és pénznyeremény. Az év folyamán 4 kontinensen 12 futam, 24 verseny kerül megrendezésre.

A WTCC 2005-ben jött létre és a „real cars, real racing“ elv alapján működik. Az autók teljesítménye kiegyenlített, ami biztosítja a néző számára az izgalmas versenyt.

A nézettség a 2010-es évben világszerte elérte a 470 milliót, ebből 39 millióan követték figyelemmel az élő közvetítéseket az ismert csatornán, az Eurosport-on keresztül.

2012 április 29-én a Slovakia Ring fogadja az egyik legismertebb autós bajnokságot, nevezetesen a FIA World Touring Car Championship (WTCC). Erről a versenypálya vezetősége egyezett meg a szervezőkkel az argentín futam kiesése után. A WTCC a Forma 1, Rally világbajnokság (WRC), GT1 (Grand Touring) és a WEC (World Endurance Championship) mellett egy világszínvonalú futamsorozat a Nemzetközi Autós Szövetség (FIA) rendezésében.

A sorozat legjobb versenyzői közé tartoznak: a francia Yvan Muller (Chevrolet Cruze), a volt Forma 1-es pilóta Gabriele Tarquini és Tiago Monteiro (mindketten Seat Leonnal). A WTCC autókban 1,6 literes turbómotor van, de a szériaautókkal ellentétben nincsenek felszerelve ABS, ESP-vel.

Marcello Lotti, a WTCC első embere így nyilatkozott az újdonságról: „Örömmel tölt el minket, hogy első alkalommal Szlovákiába is elhozhattuk a WTCCT-t. a Slovakia Ring nagyon igényes pálya modern infrastruktúrával, és mindössze 170 kilométerre található a Hungaroringtől, ahol egy héttel később versenyzünk majd.“

"Büszkék vagyunk arra, hogy otthont adunk egy rangos világbajnoki futamnak méghozzá a WTCC-nek. Ez egy nagyszerű lehetőség, hogy a pálya bekerüljön a nemzetközi köztudatba, és biztos vagyok benne, hogy rengeteg szlovák és magyar szurkoló látogat majd ki az eseményre." - nyilatkozott Tomáš Vranka a Slovakia Ring ügyvezető igazgatója.

Helyszín : Slovakia Ring, Diósförgepatony, Szlovákia
Dátum : 2012.04.28.
Időpont : 8:30 órától
Ár:
Fedett lelátó ülőkékkel A: 20,-€
Természetes lelátó ülőkékkel E: 7,-€
Természetes lelátó D, F: 3,-€

Helyszín : Slovakia Ring, Diósförgepatony, Szlovákia
Dátum : 2012.04.29.
Időpont : 8:30 órától
Ár:
Fedett lelátó ülőkékkel A: 35,-€
Természetes lelátó ülőkékkel E: 12,-€
Természetes lelátó D, F: 5,-€

Parkolás: ingyen
Gyermek 150 cm-es magasságig: ingyen
Nyugdíjas 65 év felett: ingyen
Mozgáskorlátozottak / rokkantak: ingyen
Mozgáskorlátozott / rokkant kísérője: 50 %-os kedvezmény

Jegyvásárlás:
FIA WTCC - World Touring Car Championship 2012.04.28.
FIA WTCC - World Touring Car Championship 2012.04.29.

Top