Miss Saigon Baján

A legenda újraéled! Sztárszereposztásban tekinthető meg a Csodálatos Baja rendezvénysorozat nyári záróeseményeként Claude-Michel Schönberg és Alain Boublil sikerdarabja, a Miss Saigon. Jegyek már kaphatók országszerte a Ticketportal jegyirodáiban (Baján az Ibusz Utazási Irodában és a Líra Könyvesboltban), valamint kezelési költség nélkül, otthoni jegynyomtatással az alábbi weboldalon.

„A musical, amely már legenda” – hangzott a Newsweek kritikája alig néhány héttel az 1989-es premier után. S valóban, nem tévedtek, Claude-Michel Schönberg műve több tízezerszer ment szerte a világon. „Musicalek jönnek és mennek, de ez a darab maradandó” – írta a Sunday Times, s az újságírónak igaza lett, hiszen a Miss Saigon a tíz leghosszabb ideje játszott zenés előadás között van.
Magyarországon is a műfaj történetének egyik legfontosabb állomása az 1994-es szegedi szabadtéri, majd operettszínházi bemutató – Kerényi Miklós Gábor – KERO® rendezésében, a musicalnek itthon is kultusza alakult ki. A 17 esztendővel ezelőtti produkció alkalmával a jogtulajdonos, Cameron Mackintosh úgy mutatta be egy televíziós interjúban a Budapesti Operettszínház jelenlegi főigazgatóját, mint az alkotót, aki a legjobb Miss Saigont rendezte.

A sztárszereposztás mellett érdekesség, hogy most is az 1994-es kreatív csapat, köztük a rendező, KERO® hozza létre a produkciót.
Tavaly nyáron a soproni MKB Musical Aréna szabadtéri színpadán bemutatott látványos előadásnak 14 ezer ember tapsolt állva, s a Budapesti Operettszínház is telt házak előtt játssza a musicalt. Tekintse meg ön is 2012 augusztusában Baján, szabadtéren, gigantikus színpadon, helikopter-invázióval, több száz szereplővel a Miss Saigont, mely feledhetetlen élményt, szórakozást és katarzist kínál minden nézőnek!

Szereplők: Szabó P. Szilveszter/Mészáros Árpád Zsolt, Vágó Zsuzsi/Dancs Annamari, Dolhai Attila, Feke Pál, Bordás Barbara, Kerényi Miklós Máté, Csengeri Ottília, Csuha Lajos, Ambruzs Ádám
Közreműködik: a Színház Musical Együttese, Balettkara és a Pesti Broadway Stúdió növendékei
Vezényel: Makláry László/Balassa Krisztián
Zeneszerző: Claude-Michel Schönberg
Dalszöveg: Richard Maltby Jr. és Alain Boublil
Alain Boublil eredeti francia nyelvű szövegkönyve alapján
Magyar szöveg: Miklós Tibor
Dramaturg: Kerényi MG
Hangszerelés: William D. Brohn
Díszlettervező: Kentaur
Jelmeztervező: Horváth Kata
Koreográfus: Bakó Gábor
Rendező: KERO®

A rendezvény szervezője rossz idő esetén az előadás megkezdésével, ill. az esetlegesen már megkezdett első felvonás folytatásával 23.00 óráig várhat. Amennyiben az előadás rossz idő miatt  az I. felvonás után szakad félbe, az előadás megtartottnak tekintendő. Az előadás elmaradása esetén a jegyek a kijelölt esőnapra érvényesek, ebben az esetben a megvásárolt jegyek visszaváltására nincs mód. Jegyek visszaváltására csak az előadás végleges lemondása esetén kerülhet sor.

Bejutás a helyszínen:
Déli Kapu - bejárat az Attila utca felől -  a hozzá tartozó szektorok: Marica grófnő, Cigányszerelem, Viktória, Lili bárónő, Mágnás Miska és a Rebecca jobb oldala
Északi Kapu - bejárat az Eötvös J. utca felől -  a hozzá tartozó szektorok: A Csárdáskirálynő, Abigél, Rómeó és Júlia, Szetnivánéji álom, Menyasszonytánc és a Rebecca bal oldala.

Kapcsolódó weboldalak:
Miss Saigon Baja: jegyek országszerte a Ticketportal jegyirodáiban
Miss Saigon Baja: jegyek kezelési költség nélkül, otthoni jegynyomtatással az interneten

Top