Thrash metal legenda új zenékkel a FEZEN-en: jön a Testament

Friss zenék a FEZEN-en: a thrash metal legnagyobbjai közül augusztusban a Testament látogat el a FEZEN-re. A fémlegenda tavasszal megjelenő, új albumát a fehérvári MÁV-pályán mutatja be az országnak. A tömegeket mozdító 30Y hatalmas pörgést garantál – a zenekar ősszel megjelenő lemezén dolgozik, de a FEZEN közönségével bulizik egyet azért közben. Péterfy Bori természetesen nem hagyja otthon szerelmes csapatát, a helyben futásnak új értelmet ad a PASO, a Firkin ír őrületére pedig szaporáznak majd a lábak a színpad előtt. A nehezebb műfajt a magyarok közül a Road és a Depresszió, az elektronikus zenét az angol DJ, Nick Warren képviseli az augusztus eleji, négy naposra bővült székesfehérvári bulin.

Élőben a FEZEN-en hallhatják először a magyar rajongók a legendás Testament májusban megjelenő The Dark Roots of Earth című új lemezének zenéit. Az új album mellett persze a nagy múltú csapat kultikussá vált zenéket is hoz Fehérvárra. A banda, amelyben rengeteg remek zenész közt a Slayer-es Dave Lombardo is megfordult, ’83-ban a San Fransisco Bay Area-ból induló thrash metál bandák közül az elsőként alakult meg Legacy néven, majd nevét ’86-ban Testamentre változtatva elindult a világhírnév felé. Augusztus első hetében pedig megérkezik Székesfehérvárra is.

Az örök nyughatatlan, ezer fokon égő közönségkedvenc 30Y komoly projekten dolgozik: őszre ígérte a Szentimentálé lemez megjelenését, amelyen évek óta gyűlő anyagot önt akusztikusabb formába, fúvósok kíséretével. Az Egypár című számhoz áprilisban már klip várható, ami biztosan segít majd kibírni az augusztus eleji FEZEN-es koncertig hátralévő időt.

A táncot is garantálja a fehérvári feszt: Péterfy Bori és a Love Band, az őrült ír zenét játszó Firkin és a ska-ban Magyarországon megkerülhetetlen P.A.S.O. nem kíméli a közönséget, koncertjeiken az ugrálás és a csápolás nem csak kötelező, de elkerülhetetlen is.

Keményebb ritmusokat vág be a FEZEN területére a domoszlói Road zenekar. A csapat a fesztivál közönségének egyik nagy kedvence, így semmiképp sem hiányozhat a line upból. Szintén a vadabb zenék rajongóihoz szól a Fesztiválon a Depresszió, amely ősszel megjelent, Vízválasztó című korongjának számait is elhozza az évtizedes kedvencek mellett.

A metál, az alterrock és a popos dallamokat is felsorakoztató négy napba egy hajnalig tartó, nagy fordulatszámon pörgő bulival a legjobb belelendülni: ehhez adja majd a ritmust a progresszív elektro és house DJ, az angol Nick Warren.

Kapcsolódó weboldalak:
Bérletek a FEZEN-re országszerte a Ticketportal jegyirodáiban
FEZEN bérletek az interneten kezelési költség nélkül, otthoni jegynyomtatással

Top