Gotthard: novemberben Budapesten az újjászületett hardrock zenekar

A gyász és megtörtség hamvaiból születik újjá 2012-ben Európa egyik legnépszerűbb, idén 20 éves hardrock zenekara, a Gotthard. Két évvel alapító énekesük tragikus halála után a svájci zenekar megtalálta új frontemberét, így Firebirth című új lemezük immár Nic Maeder énekével jelenik meg június 1-én. Budapesten november 21-én hallgathatjuk meg az új lemez dalait, az A38 Hajó koncerttermében.

2010. október 5-én szörnyű csapás érte a svájci Gotthard zenekart: az együttes alapító frontembere, a Steve Lee 47 éves korában halálos motorbalesetet szenvedett az Egyesült Államokban. Az 1992-ben alapított, és Európa egyik legnépszerűbb hardrock csapatának pályafutása ezzel egy csapásra derékba tört, és kétséges volt, hogy a gyászoló tagok valaha is képesek lesznek ismét talpra állítani a Gotthardot.

Egy évvel a szomorú események után a csapat végül a folytatás mellett döntött, és hosszas keresés után, 2011 novemberében jelentették be egy új énekes csatlakozását. A mikrofont az 1971-ben született Nic Maeder vette át, aki ugyan Ausztráliában nőtt fel, de Svájcban született, így csatlakozása után is 100 %-ban alpesi marad a zenekar. Az új tag az ének mellett zongorán is gitáron is tud játszani, és felvétele után nem sokkal máris stúdióba vonult a zenekar, hogy idén tavaszra elkészüljön az új lemezzel. Ez a kiadvány végül június 1-én jelenik meg, és a Firebirth, azaz a „Tűzből születés” címet viseli majd – ezzel is utalni kívánnak a Gotthard főnixmadár szerű újjászületésére. Az új lemez valóban a gyász és a megtörtség hamvaiból tört elő, s így a vég egyben valami új kezdetét is jelenti. A júniusi megjelenésig ízelítőül meghallgathatjuk azt az új dalt, amelyet az új énekes csatlakozása alkalmából készítettek „Remember It’s Me” címen: http://youtu.be/efIJiremOlg

Az új dal magában hordozza egy kiváló új lemez ígéretét is: a zenekar elmondása szerint a Firebirth egy erőteljes, sallangoktól mentes rock and roll album lesz, letisztult megoldásokkal és sok-sok potenciális hardrock slágerrel. Egy ilyen lemez elkészültéhez nélkülözhetetlen összetevő a jól összekovácsolt, egységes és jól működő alkotócsapat. A Gotthard esetében ez adott: nem csak az mutatja ezt meg, hogy képesek volt talpra állni, hanem az a tény is, hogy az alapító tagok (Leo Leoni gitáros, Marc Lynn basszusgitáros és Hena Habegger dobos) a mai napig együtt zenélnek a Gotthard tagjaként – immár két évtizede. Ebbe a családba sikerült Nic Maedernek bejutnia. A várakozásokat fokozandó nemrég egy újabb, igen dögös dal, a Starlight videója vált elérhetővé az interneten: http://youtu.be/brwD1xlI92g

Az eddigi pályafutása alatt 3 millió lemezt eladott Gotthardnak tehát jó esélye van arra, hogy folytassa korábbi sikerszériáját, és hogy a Firebirth lemez 13 elődjéhez hasonlóan bevegye a svájci slágerlisták első helyét. Novemberben 21-én pedig a magyarországi rajongók szíve lesz soron: ezen a napon érkezik ugyanis az újjászületett zenekar Budapestre, ahol az A38 Hajón lépnek majd fel. Jegyek már kaphatók!

a Livesounds bemutatja: Firebirth Tour 2012
2012. november 21., szerda 20 óra
Budapest, A38 Hajó
Gotthard koncert
Belépő: 6500 Ft

Kapcsolodó weboldalak:
Jegyek a Gotthard koncertjére országszerte a Ticketportal jegyirodáiban
Gotthard koncertjegyek az interneten otthoni jegynyomtatással

Top