Rólunk

A Ticketportal elnevezésű komplex jegyértékesítési szolgáltatást egy nemzetközi hátterű cég szolgáltatja, mely 2003 óta van jelen a magyarországi piacon. A szolgáltatás jegyiroda-hálózatot, webáruházat és jegyértékesítő szoftvert tartalmaz. A hazánk mellett Csehországban, Lengyelországban és Szlovákiában tevékenykedő Ticketportal csoport a régió meghatározó piaci szereplője – a rendszer évente 25.000 rendezvény több mint 7 millió jegyét dolgozza fel, továbbá több csehországi és szlovákiai stadion, aréna és színház rendszerszolgáltatója illetve kizárólagos jegyértékesítője. Magyarországon a Ticketportal HU Kft. számos rendezvényhelyszínnel és szinte minden neves rendezvényszervezővel együttműködik.

A budapesti Ticketportal HU Kft. a hazai jegyértékesítési piac egyik legdinamikusabban fejlődő szereplője: webáruházában elsőként vezette be a kezelési költség nélküli vásárlás lehetőségét és az elektronikus számlázó rendszert.  Hagyományos jegyiroda-hálózatát tekintve több mint 280 eladóhellyel rendelkezik az országban, és további 8000-rel a cégcsoport három másik országában.

A Ticketportal legfontosabb exkluzív nemzetközi referenciái
IIHF Jégkorong Világbajnokság 2011 (Szlovákia)Slovan Bratislava stadion (Pozsony)
O2 Aréna (Prága)Pozsonyi Nemzeti Színház
Samsung Aréna (Pozsony)Prágai Nemzeti Színház
Ondrej Nepela Arena (Pozsony)
A magyarországi Ticketportal főbb referenciái
Budapesti Operettszínház (Ticketportal szoftver)Pannon Produkció
Szegedi Ifjúsági Napok (Ticketportal szoftver)Krokodil Rock
Vörösmarty Színház, Székesfehérvár (Ticketportal szoftver)PS Produkció (Vámpírok bálja)
Pannon Várszínház, Veszprém (Ticketportal szoftver)Pécsi Kulturális Központ
Szegedi Ifjúsági Ház (Ticketportal szoftver)SYMA Rendezvénycsarnok 
Belvárosi Mozi, Szeged (Ticketportal szoftver)Kultiplex Művelődési Ház
Bartók Színház, Dunaújváros (Ticketportal szoftver)Budapest Filharmónia
Budapesti FesztiválközpontConcerto Music
Madách Színház (Budapest)Livesound Productions
József Attila SzínházGyőri Ütős Fesztivál
Hegyalja Fesztivál - DeltaFest Kft.Művészetek Völgye
Rockmaraton Kft.Private Music
Danubius MusicZempléni Fesztivál (komplett rendszer)
Magyar Állami OperaházBladerunnaz
Fővárosi NagycirkuszBikali Élménybirtok
Sziget Kft.Fehérvári Zenei Napok
Petőfi CsarnokAquaréna (Mogyoród)
A38 hajó (Budapest)

Jegyértékesítés a Ticketportal rendszerében

A Ticketportal jegyértékesítő rendszerébe felkerülő rendezvényekre a vásárlók hagyományos és online módon is beszerezhetik belépőjüket, vagyis az ország számos településén személyesen, az internet révén pedig a világ bármely pontjáról megvásárolhatják azokat.
Cégünk azonban nem csak a jegyértékesítést teszi lehetővé, hanem számos további szolgáltatást is kínál, melyek a rendezvény promótálásában és lebonyolításában is segítséget nyújtanak.

A Ticketportal rendszere minden jegyeladás kapcsán felmerülő igényt kielégít, számtalan különböző szolgáltatási megoldást nyújt, és egyedi konstrukciók kialakítására is alkalmas. A jegyértékesítő rendszerbe a Ticketportal adminisztrátorai, de akár maga a szervező is feltöltheti a rendezvényeket. A rendszer nézőterek, árfejlődések, különböző típusú kedvezmények, promóciós kuponok kezelésére is alkalmas, lehetőséget biztosít jegyek előnyomtatására saját célra (saját- és helyszíni értékesítés, tiszteletjegyek).

A Ticketportal weboldalon keresztül könnyen elérhető jegyértékesítő rendszere összekapcsolható bármilyen más jegyértékesítő vagy beléptető rendszerrel, Lehetőség van továbbá egy telepített szoftververzió használatára, ill. a Ticketportal is vállal helyszíni beléptetést. További információkért, egyedi ajánlatokért keresse munkatársunkat!

Jegyiroda-hálózat

A Ticketportal rendszerbe felkerülő rendezvények automatikusan elérhetővé válnak nemzetközi jegyiroda-hálózatunk tagjai számára is, így a hazai országos értékesítés mellett a szlovákiai, csehországi és lengyelországi terjesztés is megoldottá válik, több mint 8000 helyszínen.

A Ticketportal magyarországi jegyiroda-hálózata több mint 200 jegyirodát foglal magában, melyből a fővárosra és környékére 90 bolt jut, de az ország minden megyéjében és nagyobb városában biztosított a lefedettség (lásd a térképet az utolsó oldalon). A jegyértékesítő hálózatnak jellemzően belvárosi területen működő jegyirodák, lemezboltok, utazási irodák, illetve stratégiai partnereink, a Líra Könyváruház és az Ibusz Utazási Iroda boltjai. Az egyes jegyirodákban akár bankkártyával, vagy különböző utalványokkal is fizethetnek a vásárlók.
 

Webáruház

Jegyfoglalás az interneten, átvétel a jegyirodákban
A Ticketportal webáruházában (www.ticketportal.hu) elérhető rendezvényekre a vásárlók lefoglalhatják, majd a jegyirodában személyesen fizethetik ki és vehetik át belépőjüket. Ezt a megoldást különösen azok a vásárlók használják előszeretettel, akik nem szívesen adják meg adataikat az interneten.

Bankkártyás fizetés a webáruházban
A webáruházban a jegyeket természetesen azonnal ki is lehet fizetni a világ bármely pontjáról: a CIB Bank által üzemeltetett, biztonságos technológiájú (SSL) fizetőoldalunkon bármilyen a VISA, VISA Electron, Mastercard és Maestro kártyák használhatóak. Az így kifizetett belépőket a vásárló kérésének megfelelően futárszolgálattal kézbesítjük, vagy HOMEticket szolgáltatásunk segítségével a vásárló saját maga is kinyomtathatja őket. Ügyfélszolgálatunk telefonon, e-mailben áll a vásárlók segítségére – minden kérdésre egy napon belül válaszolunk, és minden bejövő hívást felveszünk.

Mobiltelefonos fizetés a webáruházban
A webáruházunkban elérhető jegyeket a vásárlók nem csak bankkártyájuk, hanem mobiltelefonjuk segítségével is megvásárolhatják. Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő mobiltelefonos fizetés jelenleg a T-Mobile ügyfelek számára érhető el, de folyamatban van a többi mobilszolgáltatóval való összekapcsolódás is.

Jegyfoglalás okostelefonokon
A kor elvárásainak megfelelően a Ticketportal webáruháza okostelefonokról is elérhető, illetve ezekre a platformokra (Android, iOS, stb.) önálló alkalmazások is készülnek, melyek közül a legelterjedtebb Androidos változat máris elérhető.

Különálló webáruház a partner weboldalán
Fontos szolgáltatásunk, hogy az értékesített jegyek nem csak a Ticketportal saját webáruházában, hanem akár a partner, rendezvényszervező saját weboldalán is megjelenhetnek, méghozzá egy olyan külön kialakított webáruházban, amely ránézésre ugyanúgy néz ki, mint a partner weboldala.
Ez az oldal egy önálló webcímet is kap (pl. www.partner.ticketportal.hu), így a rendezvényszervező weboldala lényegileg új szolgáltatással, egy saját webáruházzal gazdagodik, amellyel kapcsolatban minden költséget és feladatot (programozás, banki fizetőoldal üzemeltetése, vásárlói kérdések megválaszolása) a Ticketportal vállal.
Példa: http://www.aquarena.ticketportal.hu 

A Ticketportal által kínált jegytípusok

HOMEticket - otthoni jegynyomtatás
A Ticketportal egyik legsikeresebb szolgáltatása az otthoni jegynyomtatás, aminek révén a vásárló a lehető legkényelmesebben, saját otthonában tudja kifizetni és kinyomtatni belépőjegyét a Ticketportal weboldaláról bármi nemű kezelési költség nélkül. Ebben az esetben a fizetés után az egyedi sorszámmal és vonalkóddal ellátott belépőjegyet egy PDF formátumú fájlban kapja meg a vásárló, melyet kinyomtatva magával visz a rendezvényre. Ezt a jegyet már nem kell beváltani, vagyis önmagában feljogosít a belépésre.

Az otthon nyomtatott HOMEticketek alkalmasak arra, hogy a helyszínen telepített beléptető rendszer segítségével ellenőrizzék őket. Akkor sincs probléma, ha nincs telepített beléptetés, ugyanis a HOMEticketeket a szervező sorszám, vonalkód vagy akár név szerint is egyszerűen ellenőrizheti. Ebben szükség esetén - vagyis nagy számú HOMEticket-vásárlónál - a Ticketportal munkatársai is segítenek: a cég hitelesítő programját használva, vonalkód-olvasókkal tudjuk azonosítani a belépőket. További információért kattintson ide.

GOticket - az univerzális GO kártya
Szlovákiában, Csehországban már jól bevált, és hazánkban is beüzemelésre kész a GOticket rendszer. Ennek lényege, hogy a vásárló weboldalunkon regisztrált felhasználónevéhez egy azonosítót rendelünk, melyet rátöltünk a vásárló GO kártyájára. Így a bankkártyás online fizetés után semmilyen jegy kinyomtatására nincs szükség, hanem a vásárló GO kártyája segítségével jut be a rendezvényre a helyszínen. GO kártyát a Ticketportal készít, de erre a célra bármilyen olyan kártya használható, amely egyedileg beazonosítható a benne lévő csip és/vagy vonalkód, sorszám, stb. alapján. (pl. GO kártyaként használható a pozsonyi tömegközlekedési vállalat kártyaformátumú bérletigazolványa).

A Ticketportal karszalagok
Az általunk kínált, rendezvényeken használható „tyvek” karszalagok rostos anyagból készülnek, ellenállnak a nyújtási kísérleteknek, eltávolításuk csak roncsolással lehetséges, és teljes mértékben vízállóak. Cégünk akár kisebb mennyiségben (pl. VIP jegyek, karszalag a fellépőknek) is vállalja egyedi minták elkészítését és a karszalagra nyomtatását. A karszalagok egyedi sorszámozásúak, igény szerint UV jelzéssel is elláthatóak, és vonalkód illetve a szervező céges adatai is feltüntethetők rajtuk, így akár
belépőjegyként is használhatóak.

A Ticketportal belépőjegyek
A Ticketportal korszerű, biztonságos és egyedi grafikai megoldásokat is lehetővé tevő belépőjegyeket bocsát ki, melyek sorszámmal, vonalkóddal, hologrammal, vízjellel és UV-védelemmel vannak ellátva.
A jegyek grafikai megtervezését, illetve rendelésre a szervező részére jegynyomtatást cégünk vállalja. A megnevezés, időpont, rendezvényhelyszín és az ár mellett a jegyeken további információk is feltüntethetőek, így például a kiemelt szponzorok logója is. Igény esetén színes jegyminta készítésére is lehetőség van (pl. exkluzív jegyek) akárcsak háttérkép beillesztésére is.

Promóciós szolgáltatások, marketingcsomagok

A Ticketportal a jegyek értékesítése mellett számos egyéb szolgáltatással igyekszik elősegíteni közös célunk teljesülését, minél több belépőjegy értékesítését. Partnereink számára ingyenes illetve jutányos árú marketing csomagokat kínálunk, melyek online, print és social media jellegű promóciós eszközöket is tartalmaznak.

Online eszközeink közé tartozik a rendezvények leírásának megjelenítése a Ticketportal webáruházak weboldalán képekkel, videókkal kiegészítve, de igénybe vehetők különböző bannerek és hírlevelek is. Lehetőség van továbbá a Ticketportal Facebook oldalán való megjelenésre nyereményjáték formájában, vagy partnereink, így Líra és Lant könyvkiadó vagy a Magyar Telekom hírleveleiben való megjelenésre. Vállaljuk fizetett internetes hirdetési kampányok (Facebook Ads, Google Adwords, Etarget) lebonyolítását is.
Fontos tudni, hogy a Ticketportal webáruházának kínálata nem csak a Ticketportal weboldalán, hanem számos további partner-weboldalon (pl. www.zene.hu, www.7ora7.hu) is megjelenik affiliate programunknak köszönhetően.

Ezeken felül lehetőség van a Ticketportal havonta megjelenő, jegyirodákba eljuttatott A1-es plakátján való megjelenésre, illetve vállaljuk plakátok és szóróanyagok kiküldését jegyirodáinkba, megrendelés esetén akár külföldre is. Budapest frekventált pontján lévő Központi Jegyirodánk kirakati kivetítőjén is van megjelenési lehetőség, és egyes esetekben akár SMS/MMS kampány lebonyolításában is segédkezünk. 

Kapcsolatfelvétel

Bízunk abban, hogy e rövid bemutatónk felkeltette érdeklődését, és hamarosan Önt és intézményét is partnereink között üdvözölhetjük. Kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy megválaszolhassuk kérdéseit, és együtt kidolgozzunk egy testreszabott ajánlatot!

Ticketportal HU Kft
1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 49.
Tel./Fax: +36-1-302-2942 Mobil: +36-30-533-9933

Top