Lillian Axe, Helstar: kultikus amerikai rockbandák Budapesten

Szeptember 12-én érkezik először Budapestre az amerikai dallamos rockzene egyik kultikus bandája, a lassan két évtizede működő Lillian Axe. A New Orleans-i csapat mellett egy másik régivonalas power metal brigád, a texasi Helstar is hiánypótló jelleggel szerepel: a jó 30 éve létező együttesnek ez lesz az első hazai koncertje. A Club 202-ben tartandó esten további négy külföldi csapat színpadra lépése teszi teljessé a koncertélményt.

A Lillian Axe igazi veterán banda: nagymenő producerek, a legnagyobb kiadók, MTV videók, és negyedmillió eladott lemez áll a hátuk mögött. A New Orleans-i csapat azonban igazi túlélő: mind a mai napig aktív, koncertezik és lemezeket ad ki. Még 1983-ban indultak, és a kezdetektől fogva a hard rock szcéna krémjéhez tartoztak. Már az első évek után nagy hírnévre tettek szert élő fellépéseikkel, és többek között a Queensryche vagy a Krokus mellett is szerepeltek. Első albumukon található a Dream Of A Lifetime című slágerük, melyet a nosztalgiázni vágyók itt tekinthetnek meg: http://youtu.be/HuXK3uTAwsQ Az egyik friss dal felvétele pedig itt látható: http://youtu.be/fdguUKnWTvs  

A most megjelent tizenegyedik album a XI: The Days before Tomorrow címet viseli, és ez az első kiadvány, amelyen az új énekes, Brian Jones hallható már. A zenekar számos dalt rögzített az album felvétele során, és Brian remek, széles terjedelmű hangja is hozzájárult ahhoz, hogy a hűséges rajongók és a sajtó is remek visszajelzéseket küldött. Az új frontember képességei azt is lehetővé tették a fő dalszerző, Steve Blaze számára, hogy megírja eddigi leginkább érzelmes, mély és szívből jövő kompozícióit.

„Őszinte, szenvedélyes, lendületes és a lélekből szól.” – Steve szerint ez a jó zene titka, és mind a mai napig eszerint írja dalait. Lelkesedését az is jól példázza, hogy nemrég összetrombitálta a Lillian Axe legelső négy tagját is, és Circle Of Light név alatt, Rebirth címen rögzítette a kezdeti idők máig kiadatlan, legelső felvételeit is.

Az este másik főszereplője, a Helstar tagjai is jó ideje egyedül kötik már be a cipőfűzőt: a texasi együttes még a ’80-as évek elején alakult, és az 1990-ig kitartó kezdő lendülettel négy nagyszerű power/thrash albumot produkáltak. A ’90-es években eltűnő csapat néhány éve tért vissza, és az új lemezek mellett néhány napja 30 Years Of Hel címen adtak ki új DVD-t, amit a James Rivera énekes (Malice, Vicious Rumors stb.) vezette banda idén márciusban, a szülővárosában, Houstonban tartott jubileumi koncerten rögzített. A veterán banda 2010-es albumáról itt tekinthető meg egy igazi darálós videó: http://youtu.be/n0Q8QJgCu7E

A pesti koncerten további négy heavy metal banda is színpadra lép szeptember 12-én: az osztrák Mortician, az énekesnős kanadai The Order Of Chaos, a dán Seven Thorns és a svájci Emerald is ott lesz a Club 202-ben. Jegyek már kaphatók! A szeptemberi Hammerworld Magazin olvasói az újságban egy 500 forintos kupont is találnak, így ennyivel olcsóbban szerezhetik be a belépőjegyüket, ha azt a Hammer Zenebarlangban, vagy a helyszínen vásárolják meg.

a Hammer Concerts bemutatja:
2012. szeptember 12., szerda 17:30
Budapest, Club 202
Lillian Axe, Helstar, Mortician, The Order Of Chaos, Seven Thorns, Emerald koncertek
Belépő: 4999 Ft

Kapcsolódó weboldalak:
Jegyek a Lillian Axe / Helstar koncertekre országszerte a Ticketportal jegyirodáiban
Lillian Axe / Helstar koncertjegyek az interneten kezelési költség nélkül, otthoni jegynyomtatással

Top