Earth, Wind & Fire Experience koncert Feat. Al McKAY koncert

Ki ne ismerné az olyan slágereket, mint a September, a Boogie Wonderland vagy a Fantasy? A legendás Earth Wind & Fire zenéje mindenkit beindít! Az Al McKay Allstars pedig nem mást, mint ezeket és az ehhez hasonló slágereket adja elő a magyar közönségnek is!

Az Earth Wind & Flire egykori gitárosa, Al McKay alapította ezt a formációt egy csapat fantasztikusan tehetséges Longeles-i stúdió és utcazenésszel. Azonnal megtalálták a közös hangot, hiszen mindannyiuknak a zene az élete, a szenvedélye.

A koncertjeiken egyik slágert szólaltatják meg a másik után eredeti hangzásban, így a közönség a jól ismert életérzést, hangulatot élheti át a profi zenészek segítségével, akik a zene mellett a színpadi látvánnyal teszik teljessé az élményt. Egy olyan világban, ahol a zenészek és zenekarok inkább előre felvett alapokkal szeretnek fellépni, illetve nem merik a véletlenre bízni, és inkább playback show-kat adnak, az Al McKay Allstars igazi kincsnek és kivételes csapatnak számít, akik élőben bizonyítják, hogy az amerikai pop és funky még midig él és töretlenül sikeres!


Al McKay játékának köszönhetően a ritmusszekció az egész hangzást meghatározó groove-val kápráztatja el a rajongókat. A fúvós szekció is hasonlóan lehengerlő az ugyancsak egykor az Earth Wind & Fire-ban muzsikáló trombitás, Michael Harris vezetésével, valamint a Tower Of Power és a Doobie Brothers volt tagjaival.

A csapat zenéjét meghatározó vokál pedig Tim Owens tehetségét dícséri, akinek képességei jóval felülmúlják egy háttérénekesét.

Egy kis történelem...

1983 végén az Earth Wind & Fire zenéje kissé átalakult. Bár időről időre újabb és újabb hangzást produkáltak, az eredeti zenészek egyre inkább úgy érezték, hogy a zenekart meghatározó sajátos és mással össze nem téveszthető zenei világa a múlté lett.

1990-ben a zenekar egykori gitárosa, Al McKay úgy döntött, hogy az eredeti Earth Wind & Fire “romjaira” egy új formációt épít, akikkel az első koncertjeiket Japánban adták.

Akkor még LA Allstars-ként turnéztak, és már akkor óráisi sikert arattak ritmusközpontú zenéjükkel, és McKay gitárjátékával. A csapatban olyan egykori Earth Wind & Fire zenészek voltak, mint a trombitás Rahmlee Michael Davis, Michael Harris, a billentyűs Larry Dunn, a gitáros Johnny Graham, az énekes Beloyd Taylor, a harsonás Lius Satterfiled, a basszusgitáros Verdine, és a szaxofonos Andrew Woolfolk.

Az elmúlt évek alatt a később már Al McKay Allstars néven ismertté lett zenekar a neves és meghatározó “who\'s who” kiadványban az R&B és funky stílus legmeghatározóbb zenészeinek nyilvánították őket.

Helyszín: SYMA Csarnok, Budapest
2012. November 06., kedd este 8 óra

Jegyárak:
Küzdőtér: egységes álló hely: 8.000 HUF
Középső lelátók: 10.000 HUF
Oldalsó lelátók: 6.000 HUF

Kapcsolódó weboldalak:
Jegyek az Earth, Wind & Fire Experience koncertre a Ticketportal jegyirodáiban
Earth, Wind & Fire Experience koncertjegyek az interneten kezelési költség nélkül, otthoni jegynyomtatással

Top