Visszatérők és meglepetések szeptember-októberben az Operettszínházban

A 2012/2013-as évad első két hónapjában sok régi siker tér vissza, izgalmas szereposztásban, újra az Operettszínházban köszönthetjük Marica grófnőt, és sor kerül egy nemzetközi karmesterversenyre is! A szeptember-októberi hónapokra már kaphatók jegyek.

Immáron több mint tíz esztendeje a Marica grófnővel nyitott az újjáépített Budapesti Operettszínház, és most visszatér a legismertebb magyar arisztokrata: Marica grófnő, méghozzá ismét KEROŸ rendezésében. Csodaszép szólók, andalító duettek, vérpezsdítő táncok, látványos revü és igazi magyaros mulatás; Szép város Kolozsvár, Hej, cigány, Szent Habakuk, Ringó vállú csengeri violám - mindenkinek ismerős dallamok. Ha A Csárdáskirálynő Kálmán Imre legtöbbet játszott műve, akkor kétségkívül a Marica grófnő a legizgalmasabb és legkedveltebb… Ami nem csoda, hiszen egy slágerekkel teli, különleges, mégis korszerű történet elevenedik meg, különböző, saját maguk gyártotta hazugságok hálójában vergődő szerelmes emberekről! A 2012. október 19-től ismét megtekinthető Maricának ezt a rendezését Budapesten kívül Szentpéterváron, Jekatyerinburgban és Bécsben is látni lehet. A címszerepet most Bordás Barbara és Fischl Mónika alakítja, de társuk lesz a játékban Vadász Dániel, Vadász Zsolt, Dancs Annamari, Szendy Szilvi, Kerényi Miklós Máté, Lehoczky Zsuzsa, Felföldi Anikó, Peller Károly, Földes Tamás, Faragó András és Dézsy Szabó Gábor.

Fontos eseménye lesz az őszi hónapoknak a Lehár Ferenc Nemzetközi Operett Énekverseny és a Lévay Szilveszter Nemzetközi Musical Énekverseny után meghirdetett újabb nagyszabású nemzetközi megmérettetés, az Aranypálca - Kálmán Imre Nemzetközi Operett-Musical Karmesterverseny. A moszkvai, szentpétervári, graz-i, trieszti, kolozsvári, illetve kínai, japán, amerikai, ausztrál és persze magyar elődöntők után a látványos középdöntőknek, amit a Duna Televízió rögzít majd, a Budapesti Operettszínház ad otthont szeptember 21-én és 22-én. A felvétel négy részben lesz látható a képernyőn. A sorozat záróeseményére, a nagyszabású döntőre szintén a Budapesti Operettszínházban kerül sor 2012. október 27-én, a Magyar Operett Napja és Kálmán Imre születésének 130. évfordulója alkalmából. Az eseményt a magyar közszolgálati televízió közvetíti. Mindkét forduló látványos színpadi show lesz, a főszerepben természetesen a legjobb karmesterekkel, no és operett-, musicalsztárjainkkal, például Dolhai Attilával, Janza Katával, Szabó P. Szilveszterrel, Mészáros Árpád Zsolttal, Kerényi Miklós Mátéval, Kalocsai Zsuzsával, Fischl Mónikával, Oszvald Marikával, Szendy Szilvivel, Peller Károllyal, Faragó Andrással, valamint Musical Együttesünkkel, zene-, ének- és balettkarunkkal!

De a Csillagok éve első két hónapjában - sokszor frissült szereposztással - olyan remek előadások is visszatérnek, mint a nyáron ismét hatalmas szabadtéri sikert aratott Miss Saigon, a Szép nyári nap és a Cigányszerelem olyan vendégművészekkel, mint Szulák Andrea, Verebes István és Csonka András, az ötszázadik előadáshoz közeledő Rómeó és Júlia, A Csárdáskirálynő, a Rebecca, a remekül sikerült németországi turnéról visszatért A Szépség és a Szörnyeteg, a Veled, Uram!, a Menyasszonytánc, a Szentivánéji álom, a Mágnás Miska, a Lili bárónő, a Tavaszébredés és az Erdei kalamajka.

Kapcsolódó weboldalak:
Jegyek az Operettszínház előadásaira országszerte a Ticketportal jegyirodáiban
Jegyek az Operettszínház előadásaira az interneten kezelési költség nélkül, otthoni jegynyomtatással

Top