A Tankcsapdával, a Tito And Tarantulával és a Dragonforce-szal bővült a FEZEN-felhozatal

A londoni power metal brigád, a chicano rock fenegyerekei és a megújult magyar rockintézmény is fellép a székesfehérvári fesztiválon, olyan illusztris nevek társaságában, mint a Deep Purple, az Amorphis vagy a Fear Factory.

A londoni Dragonforce-ot már jól ismerhetik a FEZEN-látogatók, hiszen a hiperaktív Herman Li csodagitáros és társai már jártak nálunk néhány éve. Most megint megmutatják, mi fán terem az elmebeteg gitárszólókkal megrakott, ugyanakkor vattacukorszerűen kívánatos refrénekkel felturbózott power metal, ráadásul a zenekarnak tavaly egy új lemeze is megjelent (The Power Within), amit minden bizonnyal már minden rajongó kívülről megtanult. Nekik szinte kötelező élőben megnézni, ahogy a Dragonforce virtuóz zenészei felszántják és bevetik a FEZEN színpadát augusztus 2-án.

A Tankcsapda tavaly komoly változásokon ment át, hiszen év elején távozott a zenekarban csaknem húsz éve gitározó Molnár Levente, aki örökre Cseresznye néven írta be magát a rajongók szívébe. Helyére az a Sidlovics Gábor érkezett, aki korábban a Zanzibárban pörgette derékig érő rasztáit, illetve hegesztette a riffeket, vele pedig egy olyan Tankcsapda-lemez készült, (Rockmaffia: Debrecen), ami a húsbavágóan modern hangzásával és húzós dalaival új kezdetet jelenthet a debreceni brigád számára. A Tankcsapda az elmúlt két évben nem lépett fel a fesztiválon, így augusztus 1-jei koncertjük - melyre nagyon komoly látványtechnikával érkeznek - minden rockrajongónak kötelező tananyag.

A legendás filmrendező, Robert Rodriguez kedvenc zenekara, a Tito And Tarantula beváltotta a tavalyi ígéretét, és idén tényleg bepótolja a tavaly elmaradt fellépését. Tito Larriva és bűnbandája olyan legendás filmekben tűnt fel, és tolta először az ördögien húzós és veszedelmesen kaján latino rockját, mint az Alkonyattól pirkadatig, vagy a Desperado, hogy nem sokkal később a nagyobb fesztiválokon már egész városnyi ember ringatózzon az After Dark, vagy a Slow Dream dallamaira. Titóékból tehát akkora sztár lett, hogy a kis klubokból már kiszorultak, de a fesztiválokon rendre ott vannak. Nagyon reméljük, hogy ezúttal nem kerülnek dugóba sehol a világban és augusztus 1-jén a FEZEN látogatói is kaphatnak egy kóstolót a dél-amerikai virtusból.

A Dragonforce, a Tito And Tarantula és a Tankcsapda érkezésével igazi sztárparádévá vált a FEZEN, hiszen a július 31-augusztus 3-a között megrendezésre kerülő fesztivál szervezői már eddig is olyan patinás előadók fellépését jelentették be, mint az angol hard rock legenda Deep Purple, a N.O.H.A és Ákos, a női énekessel pusztító death metalt játszó Arch Enemy, a gépekkel megspékelt, futurisztikus rémálmot prezentáló Fear Factory, vagy a Kalevalát metálköntösben előadó Amorphis.

Így jelentős élő legendák indokolják az idén ismét három plusz egy napos FEZEN-en való részvételt, melyre tavaszi akcióban a jegyek április 10-ig kedvezményes áron (11.400 Ft.-) kaphatók!

Kapcsolódó weboldalak:
Akciós bérletek a FEZEN Fesztiválra a Ticketportal jegyirodáiban
Akciós FEZEN bérletek az interneten otthoni jegynyomtatással

Top