Jeff Scott Soto: dallamos rockénekes érkezik Budapestre

Jeff Scott Soto személyében a dallamos heavy metal, hard rock és AOR zene egyik legkeresettebb énekese érkezik Budapestre. Évtizedes karrierje alatt a Talisman frontembereként ismertté vált Jeff dolgozott Yngwie Malmsteen és Axel Rudi Pell oldalán, énekelt az Egyesült Államok legsikeresebb szimfonikus metal produkciójában és Queen-tribute show-jában, de ismerhetjük a hangját rocksztárokról készített mozifilmekből is. Április 20-án saját zenekarával érkezik a Barba Negra Music Clubba, ahol Jorge Salan és a Danger Angel, valamint hazai színekben az Avatar és az Ozirisz is szerepel.

A 46 éves, Puerto Rico-i származású, de az Egyesült Államokban született Jeff Scott Soto káprázatos karriert tudhat maga mögött. Intelligensen dallamos, erős hangja olyan keresett védjeggyé vált az elmúlt évtizedben, mely évről évre több zenekar és más különleges produkció dalaiban köszön vissza. Jeff alig 18 évesen csöppent bele a zene világába, és rögtön a svéd gitáros fenomén, Yngwie Malmsteen Rising Force nevű együttesében kezdte az ipart. Később a szintén Malmsteen tanítvány Marcel Jacobbal összeállva alapított zenekart, és az így létrejött Talisman 19 éven át működött, egyszer és mindenkorra híressé téve tagjait, megalapozva későbbi karrierjüket is.

A 2000-es években Jeffre már igazi rocksztárként tekinthetünk, aminek szemléltető példája az is, hogy ő az egyik olyan énekes, akinek a hangja ténylegesen hallható Mark Wahlberg és Jennifer Aniston 2001-es mozifilmjében, a Rocksztárban –a film és a hozzá kapcsolódó filmzenei album világszerte komoly slágerré vált a hard rock rajongók körében.

2004-ben Jeff egy új supergroupot alapított: a SoulSirkUS-nak Virgil Donati, Marco Mendoza és a Journey-ből ismert Neal Schon volt a tagja. A közös zenekarnak köszönhetően pár év erejéig Jeff lett az 1973-ban alapított, több mint 80 millió lemezt eladott legendás csapat, a Journey énekese is.

2007 után az Amerikában rendkívül népszerű progresszív rockzenekar, a Trans-Siberian Orchestra énekese lett, és szerepelt a 2009-ben megjelent Night Castle című albumon, aminek köszönhetően nélkülözhetetlen szereplővé vált a szimfonikus és progresszív elemeket ötvöző neo-klasszikus metal zenekar évről évre megtartott turnéin. Eközben 2008-ban kiadta negyedik, Beautiful Mess című szólólemezét, majd egy koncert DVD-t szóló fellépéseiről, illetve W.E.T. néven közös projektet indított két svéd zenésszel is, és ezen a néven adtak ki egy rendkívül sikeres albumot.

2011-ben Jeff a Treans-Siberian Orchestra újabb turnéja mellett volt képes időt szakítani egy ötödik önálló lemez kiadására is, mely Damage Control néven 2012 márciusában jelent meg. 2012-ben újabb megtiszteltetés érte Jeffet: csatlakozhatott a tengeren túl hatalmas sikereket arató, látványos Queen feldolgozás turné, a Queen Extravaganza csapatához, majd az év végén ismét a Trans-Siberian Orchestrával indult koncertezni.

A mozgalmas közelmúltat látva biztosak lehetünk benne, hogy korunk egyik legtehetségesebb és legfoglalkoztatottabb énekese számára a 2013-as év sem lesz unalmas. Már csak ezért is jó hír, hogy most tavasszal Jeffnek módja lesz rá, hogy élőben is bemutassa a Damage Control című legutóbbi saját albumát, melyből ízelítőt kaphatunk a Look Inside Your Heart című dal klipjének megtekintésével: http://youtu.be/kQMpa2xUJx4

A Budapestre április 20-án érkező turnén Jeff saját zenekara mellett szerepel a Jorge Salán gitáros saját produkciója, valamint egy görög dallamos rockbanda, a Danger Angel is, akikkel Jeff többször dolgozott már együtt korábbi lemezfelvételek és élő fellépések során. A Barba Negra Music Club színpadán ezen az estén mutatja be új énekesét a hazai Avatar zenekar, és szerepel a kiskunhalasi Ozirisz is, akiknek kiváló dallamos rockzenét rejtő visszatérő lemeze az áprilisi Hammerworld Magazin extra-CD mellékleteként jelenik meg.

a Hammer Concerts bemutatja: Damage Control Tour
2013. április 20., szombat 18 óra
Budapest, Barba Negra Music Club
Jeff Scott Soto, Jorge Salan, Avatar, Ozirisz koncertek
Belépő: 5999 Ft

Kapcsolódó weboldalak:
Jegyek a Jeff Scott Soto koncertre a Ticketportal jegyirodáiban
Jeff Scott Soto koncertjegyek az interneten otthoni jegynyomtatással

Top