Pörgős pünkösd a Pannónia Fesztiválon

A rock zene kedvelőinek már 2007 óta állandó pünkösdi program a PAFE, az elektronikus zenét favorizálók szívébe pedig 2010-ben írta be magát a fesztivál. Idén a hazai kedvencek felsorakoztatásán túl a 7. Pannónia Fesztiválon fellép a Dub Pistols és a Not Giving in slágerdalt jegyző Rudimental is.

A rendezvény 2010-ben nyitott az elektronikus zene irányába, idén pedig már a legtöbb hazai kedvencet elhozzák a közönségnek. Fellép a Brains, a DJ Bootsie Trio, Zagar, Soerii & Poolek, a Compact Disco és ott lesznek a 10 éves Rewind partik arcai: Dj Palotai, Mc Zeek és Cadik is. Angliából érkezik az elektronikus tánczene elmúlt húsz évének egyik emblematikus zenekara, a dub zenét sokféle stílussal színesítő Dub Pistols, melynek tagjai nagyon jó kapcsolatot ápolnak KRSA-val, a Pannonia Allstars Ska Orchestra frontemberével. Szántódpusztára érkezik a drum and buss stílusú Rudimental élő formációja is, ami 2012-ben Feel the love című számával robbant be a köztudatba, mely dal vezette az angol és skót toplistákat is. Ezt követte a Not givin’ it című slágerük, első lemezük pedig április végéns jelenik meg.

Ha ez esetleg nem lenne elég, a Skrillex-szel, Noisia-val és Knife Party-val is együttdolgozó, hiphopot a dubstep-pel pörgető Foreign Beggars is fellép, és táncra buzdítanak majd többek között a Dublic dj-ikerpár és Wondawulf ütemei is. A hiányérzet elkerülése végett koncertet ad az Irie Maffia, a Vad Fruttik is, összesen pedig több mint 150 zenekar.

Május 16-19. közt tehát bátran fogyaszthatunk ételt, italt - nem csak azért, mert a koncerteken úgyis „ledolgozzuk” majd ugrálással, hanem, mert a 7. Pannónia Fesztivál 7900 Ft-os bérlet- és 3900 Ft-os jegyárai mellett marad elég költőpénzünk.

Kapcsolódó weboldalak:
Bérletek és napijegyek a Pannónia Fesztiválra a Ticketportal jegyirodáiban
PaFe bérletek és napijegyek az interneten otthoni jegynyomtatással


Top