Szezonnyitó sztárparádé a Balatonnál

Május 16-án startol az idei első fesztivál Magyarországon! A Pannónia Fesztivál színpadain több mint 150 zenekar lép fel, köztük olyanok is érkeznek Szántódpusztára, akik jó eséllyel még soha nem jártak a Balatonnál – így május 17-én a Rudimental, 18-án a Foreign Beggars és az utolsó napon, 19-én a Dub Pistols!

Fiatalság-bolondság – ezt tudjuk, de arra is bőven láthattunk már példát, hogy egy frissen alakult banda lemossa a pályáról a régi motorosokat. Profizmusért a 2011 óta működő Rudimentalnak sem kell a szomszédba menni: a londoni underground drum’n’bass kvartett, egyenesen brit toplisták élén trónolt, legújabb albumok beharangozó dalával. Mi lesz, ha lemezbemutatóra kerül sor? Az április 29-től elérhető „Home”-mal érkeznek majd Szántódpusztára, és péntek este garantáltan meghallgathatjátok a három legnagyobb slágert is – a „Feel The Love”, a „Not Giving In” és a „Waiting All Night” dallamai máris világszerte ismerősként csengenek.

Videó: https://www.youtube.com/watch?v=QMKO43Z2W6g  

A Rudimental ifjú tagjai - Piers, Kesi, Amir és Leon - kihasználják, hogy eltérő zenei világokat képviselnek, és így az élő hangszerek digitális elemekkel való vegyítéséből kialakuló összkép gyakorlatilag bekategorizálhatatlan. Mondhatni annyira új, hogy az már jó.

„Ami összeköt bennünket, az az érzelmes, mégis táncparkettre való stílus szeretete. Szeretnénk, ha az emberek táncolnának és éreznének is valamit, miközben a zenénket hallgatják.” – mondták a srácok.

A lényeg, hogy mindenki melegítse a táncos lábakat és szorgalmasan füleljen, mert már a magyar rádiókból is a Rudimental zenéi szólnak, mint ahogy 2013. május 17-én Szántódpusztán a 7. Pannónia Fesztiválon is!

A hip-hop és a dubstep szerelmeseinek nem okoz nagy fejtörést, ha a Foreign Beggars nevét hallják: akárhol is lépnek fel, oda el kell menni, mert irdatlan bulit csinálnak! A banda 2002-ben alakult és azóta is töretlenül ontják magukból az új lemezeket. Orifice Vulgatron, Metropolis, DJ Nonames és Dag Nabbit 2003-ban jelentkeztek első albumukkal: az „Asylum Speakers” jubileumát idén február 12-én és 13-án kétnapos bulival ünnepelték Londonban. A második stúdióalbum, a „Stray Point Agenda” 2006-ban került a boltokba, a következő, a „United Colours of Beggattron” pedig 2009-ben. Ez utóbbin szerepel a „Contact” című szám, amihez Tony ’Truand’ Datis közreműködésével klipet is forgattak – ezt eddig több mint 8 millióan látták a YouTube-on.

Videó: http://www.youtube.com/watch?v=Pb55ep-DrSo  

Ráadásul 2012-ben „The Uprising” címmel ismét új anyaggal álltak elő, a lemezbemutató turné pedig csak most indult be igazán. Még mindig nem egyértelmű, hogy május 18-án 22 órakor a Tuborg Nagyszínpad előtt a helyed? Akkor itt van még egy érv – őrült nagy Foreign Beggars-koncert lesz!

Videó: http://www.youtube.com/watch?v=pFIMQJ_1G_0&feature=youtu.be  

A 7. Pannónia Fesztivál utolsó napján az 1996-ban hat fővel alakult, mára hét fősre bővült banda, a Dub Pistols dübörög majd este 10-től a Nagyszínpadon. A srácok 3 stúdiólemezzel, több filmzenével (pl. Penge 2) és videojátékokhoz készített számokkal büszkélkedhetnek. A fesztiválon fellépő honfitársaikhoz hasonlóan még legutóbbi albumuk népszerűsítésével foglalkoznak: a 2012-es „Worshipping the Dollar” a frontember, Barry Ashworth szerint a régi stílusukhoz tér vissza: „A dalszövegek sokkal mélyebbek és sötétebbek”. – mondta.

Zenéjükben egyesítik a ska, a hip-hop, a dub, az elektronikus zene és a punk jegyeit, ennek köszönhetően fennállásuk immár 17 éve alatt kiterjedt rajongótáborra tettek szert világszerte. Az aki még nem látta őket élőben, jól teszi, ha megnéz néhány videót a megosztókra felpakolt anyagok közül és hamar kiderül: május 19-én mindenkinek ott a helye a Dub Pistols magyarországi koncertjén – óriási bulinak ígérkezik, szét fogják szedni a színpadot!

Videó: http://www.youtube.com/watch?v=He_USxDY0hY  

Akinek még nincs meg a jegye, mielőbb szerezze be!

Jegyárak
Négynapos bérlet: 7.900 Ft
Napijegy: 3.900 Ft

Két koncert között nemcsak a gyönyörű helyszínt élvezhetik a fesztiválozók, de különböző civil szervezetekkel is találkozhatnak Szántódpusztán. Számos munkavállalással kapcsolatos ötlettel várja az érdeklődőket az IAESTE Hungary, vagyis a Magyar Mérnökhallgatók Egyesülete. A HANGMESTER.HU jóvoltából kipróbálhattok majd professzionális hangszereket, a Nem Adom Fel alapítvány pedig a fogyatékkal élők számára készült segítő eszközöket mutatja be. A felsőoktatásban tanulók és dolgozók mindenképp látogassanak el a Campus Hungary Programhoz, hiszen külföldi ösztöndíjak tömegével várják a kifelé kacsintgatókat. Folyamatosan látogatható lesz a PAFE területén a funfair XXL hinta, és egész nap játékok, rapid randi, csocsó, flipper szórakoztatja majd a tombolásban megfáradt fesztiválozókat. Lesz ezen kívül még Quiz Night, óriás társasjáték és óriás keresztrejtvényfejtő, hogy a test és a szellem egyaránt megdolgozzon a pihenésért.

PAFE-bérlettel olcsó szállásfoglalásra és utazásra is van lehetőség! A balatonföldvári Anna-Mária Villában a balaton@campusclub.hu címen lehet kedvezményesen foglalni, az odajutás pedig vonattal a legkedvezőbb, ugyanis a MÁV Start Zrt. a helyszínen lepecsételtetett menetjegyeket a visszaútra is érvényesnek fogadja el. Ráadásul a Budapest és Nagykanizsa felől érkezőkre tekintettel több gyorsvonat is megáll majd Szántódon a fesztivál ideje alatt.

Hasznos oldalak:
http://www.pannoniafesztival.hu/
http://www.facebook.com/pannoniafesztival

Információ: +36 30 4669023

Kapcsolódó weboldalak:
Bérletek és napijegyek a Pannónia Fesztiválra a Ticketportal jegyirodáiban
PaFe bérletek és napijegyek az interneten otthoni jegynyomtatással

Top