Pretty Maids: 20 év után újra Budapesten a dán hard rock csapat

Motherland című új lemezével érkezik október 6-án Budapestre a Pretty Maids. A 30 éve a pályán lévő dán hard rock zenekar két évtized után tér vissza Magyarországra, ahol a Barba Negra Music Clubban szerepelnek majd.

2010-es nagy sikerű Pandemonium albumuk után most itt a dán dallamos hard rock csapat, a Pretty Maids új lemeze. A csapatot Ken Hammer gitáros és Ronnie Atkins alapította 1982-ben, és a Pretty Maids igen gyorsan a korszak egyik megbecsült csapatává vált, mely az 1985-ös Red Hot And Heavy, majd a '87-es, mára klasszikusként számon tartott Future World című lemezével áttörést ért el.

Az utóbbi lemez híre a Távol-Kelettől egészen Amerikáig eljutott, így a banda hamarosan már a Deep Purple-lel is közös turnéra indulhatott, és a Monsters of Rock fesztiválon is szerepelt. A csapat már ebben a korszakban eljutott Magyarországra is, ami akkortájt még koránt sem volt megszokott dolog, így érthető módon hazánkban is komoly rajongótáborral rendelkeznek.

A Jump The Gun című soron következő album is fenntartotta az érdeklődést, és a csapat a kilencvenes évek alatt sem lankadt, megőrizve rajongótáborát Európában és Japánban. A 2006-os Wake up to the Real World volt az első kiadvány, mely már a jelenlegi kiadónál, a Frontiers Recordsnál jelent meg, a 2010-es Pandemonium pedig ismét korszakos jelentőségű sikernek bizonyult: a dallamos megközelítés visszaidézte az együttes '80-as évek-beli sikerkorszakát, melyet felfrissített és modern hangzással tettek korszerűvé.

2012-ben kezdtek neki a következő lemez készítésének, mely a Pandemonium sikerének köszönhetően komoly kihívást jelentett. „Tudtuk hogy ez egy kemény dió lesz! Emlékszem azokra az időkre amikor olyan lemezek után kellett valami újjal előhozakodnunk, mint a Future World - mondta el ennek kapcsán az énekes, Ronnie Atkins. - Általában megpróbáltuk többé-kevésbé másolni az előző lemez dalait, hogy megtartsuk az egyensúlyt. Most azonban csak egyszerűen feljátszottuk azt ami magától jött, és az eredmény a Motherland című lemez lett.”

Augusztus közepén indultak a felvételek, méghozzá most is Jacob Hansen produceri közreműködésével. „Egyértelmű választás volt Jacob felkérése, hiszen a Pandemonium készítése során remekül tudtunk együttműködni. A felvételek nagyon jól indultak, de aztán a hétvégéken ismét koncerteznünk kellett, és ez teremtett némi feszültséget.. de összességében nagyon jó előérzeteim vannak a Motherland kapcsán. Szerintem minden olyan összetevő megvan benne, ami egy Pretty Maids lemezhez kell, és talán még az elődjénél is dallamosabbra sikerült, így biztos vagyok benne, hogy méltó folytatás lesz.”

A márciusban megjelent lemezhez kapcsolódóan egy új maxi és egy videó is készült: a Mother Of All Lies klipjét itt láthatjuk: http://youtu.be/OZrmVdsKoqw

Az elmúlt években a Pretty Maids főleg a Dánia közelében lévő országokban játszott, most azonban végre újra bejárják Európát, így október 6-án Budapestre is eljutnak. A Barba Negra Music Clubban tartandó koncert afféle visszatérésként is kezelhető majd, hiszen több mint két évtizede. 1992-ben jártak utoljára nálunk, így bízhatunk benne, hogy az új dalok mellett a régi slágerek is előkerülnek majd.

A Livesounds bemutatja: Motherland Tour
2013. október 6., vasárnap 20 óra
Budapest, Barba Negra Music Club
Pretty Maids koncert
Belépő: 5900 Ft, szeptember 1-től 6500 Ft

Kapcsolódó weboldalak:
Jegyek a Pretty Maids koncertre a Ticketportal jegyirodáiban
Pretty Maids koncertjegyek az interneten otthoni jegynyomtatással

Top