Mi és ők? Aki más - az rögtön ellenség is? | TICKETPORTAL belépőjegyek karnyújtásnyira - koncert, fesztivál, színház, zenés színház, sport, mozi, szabadidő
modal window

Info

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

OK
|
0
A kosár üres

Ha már van fiókja, jelentkezzen be.

Keresés
Teraz
Tyzden
Mesiac
3 mesiace
Rok

Mi és ők? Aki más - az rögtön ellenség is?

Mi és ők? Aki más - az rögtön ellenség is?
Erre a rendezvényre otthon is nyomtathat jegyet.

Mi és ők? Aki "más" - az rögtön ellenség is?
A kereszténység és az elfogadás kultúrája

Perintfalvi Rita teológus, emberi jogi gondolkodó és Bartha István lelkész, filozófus beszélgetése
Moderátor: Soós Eszter Petronella

„Szeresd felebarátodat, (mert) olyan, mint te!” – így is lehet fordítani azt a jól ismert parancsot, amely mind a zsidó, mind a keresztény hagyomány közös etikai alapja. Mégis, ha napjainkban körbenézünk egyházainkban vagy halljuk biz. keresztény közéleti szereplők megnyilatkozásait, akkor gyakran azt tapasztaljuk, hogy aki valamilyen szempontból „más” – neme, származása, vallása vagy éppen szexuális orientációja tekintetében – az rögtön ellenséggé is válik, ő lesz az, aki fenyegeti a rendet és a biztonságot, aki felborítja a harmóniát. Ezért mint veszélyes elem megvetendő, üldözendő, sőt a vele szemben gyakorolt gyűlölet erkölcsileg igazolható. Ferenc pápa szerint Európa jövőjének záloga, hogy képes lesz-e újra megtanulni a „találkozás és az elfogadás kultúráját”. Vagyis az, hogy képes lesz-e újra megtanulni embernek lenni és azt, hogy a szeretet mércéje soha nem lehet az, akit kirekesztünk, hanem csak az, akit elfogadunk.

ELŐVÉTELI JEGYÁR: 2.290 HUF (Szeptember 24-ig)
NORMÁL JEGYÁR: 2.990 HUF (szeptember 25-én és a helyszínen)
HELYSZÍN: Kossuth Klub, 1088 Budapest, Múzeum utca 7.

Időpontok :


Bookmark and Share
Megosztás