A nadrág | TICKETPORTAL belépőjegyek karnyújtásnyira - koncert, fesztivál, színház, zenés színház, sport, mozi, szabadidő
modal window

Info

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

OK
|
0
A kosár üres

Ha már van fiókja, jelentkezzen be.

Keresés
Teraz
Tyzden
Mesiac
3 mesiace
Rok

A nadrág

A nadrág
Erre a rendezvényre otthon is nyomtathat jegyet.

Dunai Ferenc: A Nadrág
komédia 2 részben

Szereplők:
Radó Tamás - igazgató: Kerekes József  
Berta - a szeretője: Gubik Ági   
Radóné: Balázs Andrea   
Laci - műszaki rajzoló: Dányi Krisztián  
Koltai - SZB. titkár: Marton Róbert 
Soltészné: Vertig Tímea  


Díszlet: Juhász Kata  
Jelmez: Tordai Hajnal  
Zene: Nyitrai László   
Díszletkivitelezés: Major Attila   
Kellék: Bíró Tamás  
Hang: Voronkó Mikós   
Fény: Sörös Zsolt   
Súgó: Csesznek Judit   
A rendező munkatársa: Benedek Albert 
Produkciós vezető: Ridzi Gábor   
Rendező: Karinthy Márton    

Emlékszik-e még valaki arra, mi az a „szocialista vígjáték”? Aminek társadalmi mondanivalója ugyan kicsinyke volt, a humora pedig soványka, viszont a Patyolattól a Közértig bátran kritizálta az élet nagy kérdéseit. Dunai Ferenc A nadrág című komédiájának vígszínházi premierje egy csapásra szakított ezzel a módszerrel. Mert miről is van szó? Egy szocialista nagyvállalat igazgatója titkolt szeretője ágyában fekszik egy szexin forró éjszaka után. Egyfolytában a szocialista erkölcsről prédikál és a vállalati ünnepség dísz szónoklatára készül a szocialista ipar csodálatos teljesítményéről. Egy valódi díszpinty. Egy potentát. Képzeljék el Feleki Kamillt, aki épp Ruttkai Éva ágyából kászálódik ki és keresi a nadrágját… Hát, igen. Ez a fránya nadrág! A bajok mindig ilyen apróságok miatt kezdődnek. Mert nadrág nélkül mit ér a legnagyobb társadalmi pozíció, a legpontensebb férfiúi büszkeség! Mi marad egy emberből a nadrágja nélkül? És mi marad a rendszerből egy nadrágja vesztett főkáderéből? Erről szól az elmúlt 60 év egyik legsikeresebb, és legmulatságosabb magyar és bátran kijelenthetjük: „szocialista vígjátéka” Csak éppen a szocializmus bukott ki alóla. Vagy mégsem?

Időpontok :


Bookmark and Share
Megosztás