Detail info
Close

Dr. Juhász Árpád - A KÉK BOLYGÓ JÖVŐJE

Dr. Juhász Árpád - A KÉK BOLYGÓ JÖVŐJE

Hely:

Belépőjegyek

A rendezvény leírása

Dr. Juhász Árpád
A KÉK BOLYGÓ JÖVŐJE

2019. május 30., csütörtök, 19 óra
Lurdy Konferencia és Rendezvényközpont

2017-ben megrengette a tudományos közéletet a hír, miszerint az Egyesült Államok – a világ egyik legnagyobb energiafogyasztója és szén-dioxid kibocsátója – egyszerűen kihátrál a Párizsi Klímaegyezményből. A földrajztudomány, az oceanográfia, vagy épp a meteorológia nemzetközi szakértői értetlenül álltak a döntés előtt, mikor számtalan felvételt láttunk arról, ahogy PET-palackokból álló gigászi szigetek úsznak komótosan az óceánok felszínén.

Meddig tartható fent vajon bolygónk klímájának törékeny állapota? Miben mutatkoznak meg az elkövetkezendő drasztikus változások előszelei? Miként mérgezzük, miként tesszük tönkre, és leginkább mit tehetnénk a már javában zajló, és egyre intenzívebbé váló zord folyamatok megfékezése, vagy lassítása érdekében? Hogy jutottunk idáig, és hova vezet pazarló és hanyag életmódunk a Naprendszer egyetlen lakható bolygójának jövőképében, és vajon milyen világ lesz az, melyben majd gyermekeink és unokáink nőnek fel, és mely a mi örökségünk lesz a számukra?

Dr. Juhász Árpád geológus 6 kontinens 109 országban fordult meg életében, megtapasztalta a természeti népek viszonyát saját környezetükhöz, de látta pl. Borneó szigetén az ember által kipusztított esőerdők helyét is, valamint részt vett többek közt a párizsi klímakonferencia előkészítésében. Rengeteg útifilmmel, és két tucat önálló, ismeretterjesztő kötettel a háta mögött most megosztja velünk mindazokat a tapasztalatokat Földünk törékeny jövőjéről, melyekkel részleteiben kevesen vannak csak tisztában.

Top