Elnémított vágyak-Segítség, valláskárosult lettem!

Elnémított vágyak-Segítség, valláskárosult lettem!

Dátum:
Hely:

Belépőjegyek

A rendezvény leírása

Elnémított vágyak – Segítség, valláskárosult lettem!
Perintfalvi Rita és Fehér Tibor Dániel előadása

Amikor az ember kiűzetett a paradicsomból, valahol ott veszett el a vágyainkkal való belső harmóniánk. Azóta ezt keressük, oda vágyunk vissza. Bármit is jelentsen ez a kép. Azóta nem találjuk meg egymást sem a vágyainkban, a szerelem drámája is az aszinkronitás. Amikor a nő vágyik a férfira, a férfi nem vágyik a nőre - s amikor a férfi vágyik a nőre, a nő nem vágyik a férfira. És persze ez igaz férfi és férfi, nő és nő (és minden egyebek) között is. Minden olyan pillanat azonban, amiben a vágyak mégis egymásra találnak, visszatérés a paradicsomba. Oda, ahol a vágyak még a maguk töretlen egységében járják át egymást, úgy hatolnak egymásba, hogy nem lehet tudni, hol kezdődik az én vágya és hol ér véget az, amire a te vágyik. Pont ezért lehet a szexualitás annak a misztikumnak a megtapasztalása, hogy az eredendő állapot nem a bűntudat és a szégyen, ami elválaszt, hanem a vágy, ami összekapcsol és eggyéolvaszt egy olyan szenvedélyben, amely lebontja köztünk azt az illúziót, hogy nincs közünk egymáshoz...

Dr. Perintfalvi Rita, a Feldmár Intézet Spirituális Meditáció oktatója, a Gráci Egyetem tanára, progresszív teológus, mentálhigiénés szakember, blogger (felszabter.blog.hu) és publicista. Kutatási témái: a vallási fundamentalizmus, jobboldali populizmus, elnyomás és felszabadítás.

Fehér Tibor Dániel, pszichológus, relaxációs terapeuta. Érdeklődési területe a klinika pszichológia valamint a társadalmi folyamatok és a lelki jelenségek közti kapcsolatok. Praxisa mellett publicisztikáit közösségi és felszabadítási pszichológiai témákban írja.

Időpont: 2019. május 31, 19:00-21:00 óra

Jegyár: 2.900 forint május 28-ig, május 29-től 3.400 forint - ELFOGYTAK A JEGYEK!

Térképen

Top