Mágnás Miska

Mágnás Miska

Dátum: 2023.február 3.-5.
Hely: Budapesti Operettszínház
Cím: Nagymező u. 17., Budapest

Belépőjegyek

Péntek
3
Feb 2023
19:00
Mágnás Miska
Szombat
4
Feb 2023
15:00
Mágnás Miska
Szombat
4
Feb 2023
19:00
Mágnás Miska
Vasárnap
5
Feb 2023
11:00
Mágnás Miska

A rendezvény leírása

Szirmai Albert: Mágnás Miska

A Mágnás Miska a magyar operett-irodalom egyik legsikeresebb műve, mely újból és újból bemutatásra kerül, zenés és prózai színházakban egyaránt.

Ez egyrészt szatirikus, mulatságos történetének köszönhető, másrészt Szirmai Albert és Gábor Andor pompás, örökzöld számainak. Hogy csak néhány jól ismert slágert említsünk: A nő szívét ki ismeri, Úgy szeretnék boldog lenni vagy Cintányéros cudar világ!

A darab eredetileg a legendás hírű magyar színészpáros, Rátkai Márton és Fedák Sári számára íródott. Ez alkalommal Peller Anna és Peller Károly neve a garancia a sikerre.

Talán ez a műfaj egyetlen olyan darabja,melynek a komikus figura a címszereplője. Miska, a talpraesett lovászfiú, a "vazsmegyei gyerek" pillanatok alatt, a szemünk láttára válik előkelő arisztokratává. Tenyeres-talpas párjából, Marcsából is estélyiruhás "flancos" dáma lesz, aki Mary grófnőként vonul be az úri társaságba.

Mindez azért történik, mert a rátarti család hallani sem akar arról, hogy Baracs, az egyszerű tiszttartó, lányukat, Rolla grófnőt vegye feleségül. Óriási szerencse, hogy a kleptomániás nagymama nem törődve efféle előítéletekkel a fiatalok mellé áll, s így az operett felhőtlenül juthat el a vidám fináléig.

Ne maradjon le Ön sem, vásárolja meg nálunk mielőbb jegyét a Budapesti Operettszínház eme fantasztikus klasszikusára!

Térképen

Top