Skyclad

Skyclad

Dátum:
Hely:

Belépőjegyek

A rendezvény leírása

a Negative Art bemutatja:

SKYCLAD (UK)
Sacra Arcana (H)


2009. október 29. csütörtök 20:00
Budapest, Dürer Kert (kisterem)


Skyclad koncert: a folk metal alapító Budapesten

Amikor a mai idők ifjú és tehetséges folk metal csapatainak tagsága beiratkozott az óvodába, akkor indulhatott az első közös próbákra a Skyclad legénysége. Bizony: a fémzenét hallgatók körében manapság népszerű folk metal műfaj kvázi létrehozója érkezik október 29-én Dürer kertbe, hogy egy tehetséges hazai követőjük, a Sacra Arcana társaságában mozgassa át az egybegyűltek testét és lelkét.

A Skycladre gyakran úgy hivatkoznak, mint a folk metal megteremtőjére. Ezzel valószínűleg nem is járunk messze az igazságtól.. mondjon valaki egy másik bandát, amely korábban társította a dobot, a gitárokat és a basszusgitárt furulyával, fuvolával, hegedűvel vagy harmonikával. Az így kapott keverékből rock vagy metal dalok is kipattanhatnak, úgyhogy a Skyclad kapcsán talán csak annyi biztos: zenéjük kapcsán garantáltan jobb kedvre derülünk, s talán még a tánchoz is megjön a hangulatunk. Az együttes hírnevét anno éppen ez, no meg a megbízhatóan magas színvonalú lemezek egész sora és számos turné- és fesztiválfellépés teremtette meg.

‘In The… All Together’ a címe a zenekar régóta várt, s végül idén tavasszal, az olasz Scarlet Records gondozásában megjelent új albumának. A zenekar immár 12. albuma hozza a formát: pörgős muzsikát hallhatunk a jól megszokott, ízes népzenei motívumokkal, friss és dinamikus megközelítésből.


jegyár: elővételben 2500 Ft, a helyszínen 3000 Ft
www.negativeart.hu

Galéria

picture Skyclad
picture Skyclad

Térképen

Top