Ungváry Krisztián- Horty Miklós a kormányzó

Ungváry Krisztián- Horty Miklós a kormányzó

Dátum: 2022.január.29
Hely: Tárogató Úti Színpad (Volt IBS Színpad)
Cím: Tárogató út 2-4, Budapest

Belépőjegyek

Szombat
29
Jan 2022
16:00
Ungváry Krisztián- Horty Miklós a kormányzó

A rendezvény leírása

Ungváry Krisztián- Horty Miklós a kormányzó
2022.01.29. 16:00
Tárogató Színpad


Éppen száz esztendeje annak, hogy 1920 márciusában Horthy Miklóst Magyarország kormányzójává választották. Személye és közel negyedszázados regnálása körül azonban mind a mai napig komoly emlékezetpolitikai és közéleti viták dúlnak. Hívei szerint ő konszolidálta az országot, mindent megtett azért, hogy Magyarország a lehető legkisebb veszteséggel kerüljön ki a háborúból, ráadásul a magyar zsidóság egy részének megmenekülése is neki köszönhető. Ellenfelei mindezt másképpen gondolják. A kormányzó döntéseinek objektív, történeti elemzése ugyanakkor segíthet abban, hogy elfogultságoktól és ideológiai elkötelezettségektől mentesen közelítsünk ehhez a kérdéshez.

Ungváry Krisztián előadásában arra keresi a választ, hogy milyen felelőssége volt Horthy Miklósnak Magyarország sorsának alakulásában, különösen második világháborús szerepvállalásában és a magyar zsidóság 1944-es tragédiájában.
Ungváry Krisztián a Tokajban található Vayi Borászat tulajdonosa és borásza. Az előadás végén lehetőség nyílik a borok megvásárlásra magától a termelőtől.

Térképen

Top