Detail info
Close

Vámos Miklós – Jánoska és a Farkas

Vámos Miklós – Jánoska és a Farkas

Hely:

Belépőjegyek

A rendezvény leírása

Vámos Miklós
JÁNOSKA ÉS A FARKAS
2019. november 14., csütörtök, 19 óra
Lurdy Mozi

50 év az irodalom terepén bárkinek becsületére válna, akadnak azonban olyan kiválóságai a magyar kultúrtörténetnek, akik nem elégszenek meg ennyivel, attitűdjükkel, iránymutató magatartásukkal, értékteremtésre való törekvésükkel hatékonyan szélesítik ki saját kulturális tevékenységüket akár a színházművészet, a televíziós műsorkészítés, a filmek világa, vagy épp a legkülönbözőbb társadalmi szerepvállalások szegmenseire, olyan komplex életművet alkotva, melynek egyes epizódjai nem csupán olvasva, de egy előadás keretében is rendkívül érdekfeszítőek lehetnek.
Vajon elmesélhető-e egy férfi életének története úgy, hogy kizárólag szerelmi históriáit és nőügyeit taglaljuk? Mennyiben határoz meg minket a párválasztás, a hormonok, az ösztönök, érzelmek, érzelmi viharok, és csalódások sűrű hálója? Valóban sorsunk egyik legfontosabb, alapvető vonatkozása az, kihez fűznek életünk során igazán gyengéd szálak minket? Vajon kibogozható-e a férfi-nő kapcsolat időtlen egyenlete?
Vámos Miklós jövőre már 70. életévét tölti be, József Attila-díjas író, forgatókönyvíró, dramaturg, kiadóigazgató és televíziós műsorkészítő, műsorvezető, a XX. századi magyar kultúrtörténet egyik legtöbbre becsült, legsokoldalúbb alakja, akit külföldön legalább annyira tisztelnek, mint idehaza, és aki nagysikerű, Utazások Erotikában című regényének újbóli, felújított kiadása kerül most terítékre önálló estjének keretében szavain, egyéni látásmódján, és érdekfeszítő történetein keresztül.


Top