Detail info
Close

Yamato - Gamushara

Yamato - Gamushara

Hely:

Belépőjegyek

A rendezvény leírása

Yamato - the Drummers of Japan

Helyszín: Budapest Kongresszusi Központ
Időpontok: 2012. február 14-15-16-17-18-19. 20:00

Új időpont: 2012.02.19., vasárnap 15 óra.

Helyszín: Veszprémi Aréna
Időpont: 2012. február 20., hétfő 20 óra

Helyszín: Debreceni Főnix Csarnok
Időpont: 2012. február 22., szerda 20 óra

Gamushara címet viseli a Yamato együttes negyedik magyarországi turnéja. A Yamato a japán tradicionális taiko-dobolás egyik legerőteljesebb képviselője. Új műsoruk a japán zene energiáinak évezredes titkát tárja fel.

Gamushara jelentése: összpontosítás, koncentráció. Ám ennél jóval többre utal a kifejezés: a tökéletes önátadást érzékelteti, minden más kizárását az emberi figyelemből, minden érzelem és érzékszerv irányítását egyetlen cél megvalósítása érdekében. A gamushara állapotában az ember nem gondolkozik a jövőn, a körülmények minőségén, nem ítélkezik és nem mérlegel, csupán aláveti magát a célhoz vezető út folyamatának.
 
A különböző ütőhangszereknek meghatározó, kultikus szerep jutott a japán kultúra több területén, így a hagyományos No-színház és a különböző templomi rítusok során is. A modern taiko-dobolás a XX. század közepén alakult ki, amikor a különböző japán dob dobfajtákból egységes kamarazene szólamait alakította ki Oguchi Daihachi. A század végére akkora népszerűséget szerzett a műfaj, ami Japán-szerte több mint ötezer különböző zenekar megalakulását eredményezte, de világszerte, elsősorban Amerikában, Európában és Ausztráliában is számtalan amatőr és félprofesszionális zenekar létezik. 

Top