Detail info
Close

Anoushka Shankar

Anoushka Shankar

Hely:

Belépőjegyek

A rendezvény leírása

 Anoushka Shankar
2008. 05.13. 19:30 - Budapest, Zeneakadémia

Először látogat hazánkba a világszerte elsöprő sikert arató Anoushka Shankar, aki zenekarával, egy varázslatos koncertprogrammal teszi feledhetetlenné budapesti fellépését.
A Londonban született és felcseperedő fiatal lányt először édesanyja bíztatta, vegye kézbe a hangszert, amelyet édesapja, Ravi Shankar tett világhírűvé. Az akkor nyolc éves Anoushka ezzel rálépett egy útra, amelyen, a világon elképzelhető legnagyobb és legjobb tanító, édesapja segítette. Ez önmagában azonban nem lett volna elegendő mindahhoz, amit már most, huszonhat évesen elért.
Hat évvel ezelőtt megjelentette a Live in Carnagie Hall című lemezét, amely már elhozta számára a nemzetközi hírnevet és egy Grammy Díj jelölést a világzene kategóriában. George Harrison emléke előtt valóban meghatóan tisztelgett: édesapja Arpan című szerzeményét írta át úgy, hogy a gitárszólót Eric Clapton játszotta el a híres Concert for George rendezvényen.
Két évvel ezelőtt új irányt vett zenei stílusa a Rise című albumával, amelyen már nemcsak egyedül muzsikál szitárján, hanem számos más fantasztikus zenész segítségével szólaltatja meg a szerzeményeit. Ez még jobban megnyitotta előtte a nemzetközi pódiumokat és egy újabb Grammy jelölést is hozott neki a Kortárs Világzene kategóriában, ráadásul az első indiai művész volt, aki fellépett a híres díjátadó gálán.
Legutóbbi albuma, a Breathing Under Water - amelyen Karsh Kale-el hallhatjuk őt - , is ezt a vonalat képviseli. Anoushka számára saját bevallása szerint egy irány létezik: az előre.

Galéria

picture Anoushka Shankar
picture Anoushka Shankar
Top