Detail info
Close

Soilwork

Soilwork

Hely:

Belépőjegyek

A rendezvény leírása

a Livesound Productions bemutatja:

SOILWORK (SWE) + support

2008. december 3., szerda 20 óra
Budapest, A38 hajó
Belépő: 5500 Ft

Habár az 1995-ben alakult svéd Soilwork nem lehetett ott a melodikus death metal születésénél, mostanra már olyan stílusteremtő együttesekkel emlegetik őket egy lapon, mint a Dark Tranquillity, vagy az In Flames. Munkásságuk során folyamatosan jutottak el a szigorúan vett göteborgi stílustól a teljesen szabadon értelmezett melodikus death metalig.
A vízválasztót, s a mainstreambe való betörést a 2002-es Natural Born Chaos lemez zseniális ötvözete hozta meg. Ettől kezdve vált az együttes védjegyévé a fülbemászó, sőt: slágeres dallamok, illetve a súlyosság és gyorsaság profi módon összeállított egysége. A sikeresség és a minőség első számú garanciája pedig nem más, mint a szakmában nagy elismertségnek örvendő Björn Speed Strid karakteres orgánuma, amely mind a populáris énektémákat, mind a death metalos hörgéseket képes sajátos ízzel felruházni. Az együttes immár 4. albumán keresztül műveli a stílusnak ezt a válfaját, folyamatosan csiszolva a produkció minőségén.
Ráadásul előszeretettel mutatják meg magukat élőben is, hiszen bő egy éven belül 3. alkalommal fogják tiszteletüket tenni hazánkban. A tavaly októberi, Dark Tranquillityvel közös fellépés után a nyáron a pécsi Rockmaratonon is felbukkantak, legközelebb pedig – ezúttal már főzenekarként – december 3-án fogják elringatni az A38 hajó közönségét – ezúttal már sajnos Ola Frenning gitáros nélkül. Ám aki volt már Soilwork koncerten, tudhatja, hogy az együttes ezekre a világot jelentő deszkákra termett: bulijaikat az intenzivitás, a kötetlenség, és feltétlen jókedv jellemzi, így egy gitárossal is képesek lesznek ezt a felhőtlen örömöt biztosítani!

Galéria

picture Soilwork
picture Soilwork
Top