Detail info
Close

Egy színésznő lánya

Thália Színház
Egy színésznő lánya

Hely:

Belépőjegyek

A rendezvény leírása

Egy színésznő lánya
 

Szereplők:
Maya: Hernádi Judit
Nóri: Tarján Zsófia

Írta és rendezte: Jaross Viktória

Zenészek:
Nagy Szabolcs – zongora, Szász Ferenc – gitár, Perjési Szabolcs – basszus gitár, Kottler Ákos – dob, Jelasity Péter – szaxofon

Szinkronhangok: Verebes István, Gálvölgyi János, Döme Zsolt
Táncos: Makár István
Ének korrepetitor: Eszményi Viktória
Díszlet: Schiller Kolos
Rajzfilmbetétek: Tarján Zsófia
Hangszerelés és színpadi stúdió: Lepés Gábor

„Nagyon szeretem az anyámat. Először is azért, mert ő az anyám, másodszor mert jó anya. Nekem jó. Valóban nem olyan, mint a többi anya, valóban más, de legalább megszoktuk egymást.”

A történet két szálon fut:
Az anya híres színésznő, otthon, egy róla készülő könyvhöz készít hangfelvételeket. Ezek az önvallomások fellebbentik a titkokat a múltjáról: sikerekről, kudarcokról, szerelmekről, a színházi szakmáról.

Közben, ezzel párhuzamosan megismerkedünk a lányával, aki egy stúdióban a legújabb lemezét készíti az együttesével. Anyjával ellentétben félénk, csendes, visszahúzódó személyiség, aki a dalaiban és a rajzaival fejezi ki önmagát.

Az előadás létrejöttét a Hernádi Juditról készült Maya című könyv (2009.) inspirálta, melynek szerzője Verebes István. A produkció érdekessége, hogy minden szereplő önmagát játssza. Az anyát Hernádi Judit, a lányt Hernádi lánya, a grafikus-énekes Tarján Zsófia, a szerzőt Verebes István, a stúdió zenei rendezőjét pedig Lepés Gábor. A darab alkotói a fiatal rendező – koreográfus - író Jaross Viktória, és producere, az immár második zenés produkcióját készítő Velki Krisztián.

Top