Detail info
Close

Paul Kalkbrenner

Paul Kalkbrenner

Hely:

Belépőjegyek

A rendezvény leírása

Paul Kalkbrenner
in Concert

2011. november 10.
Menetrend:
18:30 Kapunyitás
19:00 elő fellépő: Simina Grigoriu DJ
20:45 Paul Kalkbrenner

Budapest Syma Csarnok - „A” pavilon
 
Paul live DJ-ként járja a világot, és gyakran fellép különféle nagy fesztiválokon és a legnépszerűbb elektronikus zenét játszó klubokban. Trackjei gyakran vezetik a különböző DJ-slágerlistákat, és a webüzletek letöltési listáit. Ebben az évben-júniusban jelent meg a tízedik stúdióalbuma Icke Wieder címmel, amelynek anyagával az egész világot bejárja.
Első albuma,  a "Friedrichshain" 1999-ben jelent meg, kiadásáról pedig Ellen Alien akkoriban induló kiadója, a ma már világszerte ismert BPitch Control gondoskodott. Ezután egy sor további kislemez, és két szerzői album, a "Superimpose" és a "Time" következett, állandó élő fellépései pedig egyre jobban megtöltötték naptárját. Paul Kalkbrennerrel óriási lendületet vett a BPitch Control.
Harmadik albuma, a 2004-ben megjelent "Self" egy új korszak kezdetét jelentette. Sokak szerint a "Self" Paul eddigi legmuzikálisabb, legkifinomultabb albuma.
2006 elején a német filmrendező, Hans Stöhr, miután rajongója lett a "Self" albumnak, úgy határozott, hogy felveszi a kapcsolatot Paullal. Az alapötlete az volt, hogy forgat egy Berlinben játszódó filmet, amely egy techno művész mindennapjairól szól, és Paul készítené hozzá a filmzenét, valamint tanácsokkal látná el a stábot. Eszmecseréik alatt Hannes rájött, hogy Paul a soundtrack megkomponálása mellett tökéletes választás lenne a film főszereplőjének is. Paul gondolkodás nélkül elfogadta az ajánlatot, majd eldöntötték, hogy "Berlin Calling" lesz a film címe.
A Berling Calling és Paul debütáló szerepe pozitív visszajelzéseket kapott, és a film, köszönhetően a berlini klubszcéna hiteles ábrázolásának, lassan de biztosan kult-klasszikussá vált.

Galéria

picture Paul Kalkbrenner
picture Paul Kalkbrenner
Top