Detail info
Close

Glenn Miller Orchestra

Glenn Miller Orchestra

Hely:

Belépőjegyek

A rendezvény leírása

A LiveSound bemutatja:

Glenn Miller Orchestra
2009.11.28. szombat - Millenáris Teátrum

Jó hír a swing és a múlt század negyvenes éveinek zenéje iránt lelkesedőknek: 2009. november 28-án, pontosan egy évvel a Vasúttörténeti Parkban megrendezett koncert után a  Glenn Miller Orchestra ismét Budapestre látogat: ezúttal a Millenáris Teátrumban adja elő legjobb számait.
A kiváló  Will Salden vezette bigband műsorában  Glenn Miller, valamint olyan zenei legendák közkedvelt dzsessz- és swingszerzeményeit szólaltatja meg, mint  George Gershwin vagy  Cole Porter.
 A  Glenn Miller Orchestra 1938-ban alakult, és egy év leforgása alatt az Egyesült Államok legnépszerűbb swing zenekarává vált. Felejthetetlen dalai az  „In the Mood”, a  „Pennsylvania 6-5000”, a „Moonlight Serenade”… 1942. február 11-én a „Chattanooga Choo Choo”-ért  Glenn Miller megkapta a zenetörténet első aranylemezét. Nem csak az amerikai közönséget hódította meg szinte pillanatok alatt: ugyanilyen gyorsan lopta be magát az európai közönség szívébe is. 1944-ben a zenekar Skóciában mutatkozott be először élő rádióadásban, amelyet néhány nap múlva hangos sikert arató hangversenyeik követtek. Az európai bemutatkozás  Glenn Miller számára sajnos tragikusan végződött: 1944. december 15-én a Párizsba tartó repülőgép, mellyel a negyvenesztendős zenekarvezető utazott, lezuhant. S bár a gép roncsait és az áldozatok holttestét soha nem találták meg, a swing királyát halottnak nyilvánították.
Noha  Glenn Miller csupán öt évig élvezhette sztárkarrierjét, máig ő a leghíresebb vezetője annak a swing zenekarnak, amely hetven év elteltével sem veszített semmit népszerűségéből, sőt – a  G. M. O. márkanév évente 180 alkalommal vonzza a koncerttermekbe a közönséget.

Jegyár: 9900 Ft

Top