Detail info
Close

Gianina Carbunariu: Stop the Tempo

Thália Színház
Gianina Carbunariu: Stop the Tempo

Hely:

Belépőjegyek

A rendezvény leírása

Gianina Carbunariu: Stop the tempo 
Határtalan Színházi Szemle

A Marosvásárhelyi Yorick Stúdió vendégjátéka
 (Marius Ianus verseinek és az A.E. Bizottság dalszövegeinek felhasználásával)
Fordította: Demény Péter

Szereplők:
Bányai Kelemen Barna
Csíki Hajnal
Nagy Dorottya

Dramaturg: Demény Péter
Zene: Kónya-Ütő Bence
Rendező: Sebestyén Aba

Három fiatal esetleges találkozásából cinkosság születik, szövetség a kötelező trendiség, a látszat-élet ellen. Három dühös, fáradt magány talál értelmet és megmagyarázhatatlan, zsigeri boldogságot, amikor egy sötét és csendes pillanatra lekapcsolja a túlpörgött világot. A hősies világmegváltások kora azonban lejárt. A Stop the tempo szárazon és tárgyilagosan közli, hogy csak betagozódni lehet.

Gianina Carbunariu a fiatal román drámaíró- és rendezőnemzedék legismertebb és legfontosabb személyisége. Román-francia szakon, majd a bukaresti SzFE-n tanult rendezést és kreatív írást, részt vett a dramAcum műhely megalapításában. Mint író és rendező több, hazai és külföldi ösztöndíjat nyert el, darabjait több nyelven kiadták és játszották. A Stop the tempo ősbemutatóját a bukaresti Teatrul LUNI de la Green Hours-ban rendezte 2003-ban.

„Nem kell a Fight Clubot ismerned, hogy megtudd, milyen az, ha porig akarod rombolni a világot, hogy jobbat építhess a helyére. A Fight Club egy távoli ország meséje, amely szinte csalóka – a Stop the tempo egy generáció története, azoké, akik mélyen a lelkükbe rejtik az anarchizmust és a jobb Románia reményét.”
 

Az előadás időtartama 1 óra
 

Top