Hegedűvarázs - Mága Zoltán és a Budapesti Operettszínház Pécsett

Mága Zoltán hegedűművész 2009-ben összefogásra hívta a jó szándékú embereket, hogy segítsenek az önhibájukon kívül bajba jutott közösségeknek. A templomok, székesegyházak, bazilikák, zsinagógák falai között megrendezett 100 állomásos jótékonysági koncertjén a legszélesebb körben hívta és gyűjtötte össze az embereket, így hidat épített országrészek, társadalmi csoportok, ember és emberek között. Mága Zoltán a 100 templomi koncertsorozat koronázásaként, őszentségének, XVI. Benedek pápának is játszhatott.

A koncertsorozat tapasztalatai alapján Mága Zoltán a Budapesti Operettszínházzal összefogva új missziót indított útjára. Ezúttal a magyar zenei kultúra népszerűsítéséért, ápolásáért hirdetett 100 állomásos koncertsorozatot, de most nem templomokban, hanem színházakban, sportcsarnokokban, művelődési házakban és szabadtéri rendezvényeken. Célja, hogy legalább negyedmillió embert varázsoljon el a koncertek alkalmával, és minden korosztály megtalálja és megtapasztalja a klasszikus-, a könnyű-, és a népzene szépségét, a magyar zenei kultúra egyetemességét. A leghíresebb magyar zeneszerzők, így Liszt Ferenc, Bartók Béla, Kodály Zoltán, Erkel Ferenc, Hubay Jenő, Kálmán Imre, Lehár Ferenc műveit is játsszák, de emellett világhírű zeneszerzők, mint például Vivaldi, Puccini, Tchaikovsky, Johann Strauss remekművek is felcsendülnek majd.

A Hegedűvarázs címmel útjára induló, a Budapesti Operettszínházzal közös, három éven át 100 helyszínen zajló koncertsorozat méltó módon mutatja be a magyar kultúra egyetemességét, és hirdeti országunk sokszínűségét, szépségét.

Mága Zoltánt senkinek nem kell bemutatni. Hihetetlen népszerűségnek örvend nem csak Magyarországon, hanem a határon túli magyar lakta településeken is, de örömmel fogadják és várják a világ bármely országában. Az elmúlt évtizedben mind az öt kontinensen, közel száz országban volt már fellépése királyok, államfők, világsztárok előtt, de mint mondta, idehaza érzi igazán jól magát, és természetesen hűséges marad hazájához, a közönségétől kapott szeretet mindig feltölti, erőt ad küzdelmeihez. A Szeretet hegedűse szerte a világon képviseli a magyar kulturális tradíciókat, és erősíti a magyarságról kialakult pozitív képet. Zenéjét utánozhatatlanul különleges személyisége teszi egyedivé, varázslatossá és lenyűgözően harmonikussá.

A produkcióval Budapest után járt már Egerben, Győrben, Mosonmagyaróváron, de a Felvidéken és a határon túl is zengett a Hegedűvarázs. Tervezik még Erdélybe és több európai országba valamint az Amerikai Egyesület Államokba is. Az elmúlt 11 Hegedűvarázs koncertre közel 50 ezer magyar zeneértő, zenekedvelő jött el, akik közvetlen részesei lehettek az egyedülálló előadásnak. A következő állomás Európa Kulturális Fővárosában, Pécsen a Kodály Központban lesz. Minden művésznek kiemelten nagy elismerés, ha ott játszhat, éppen ezért Mága Zoltán is nagyon örül, különösképpen hogy abban a városban zenélhet, ahol ő maga is egyetemi tanulmányait végzi. Nem először játszik a baranyai megyeszékhelyen, hiszen a Pécsi Székesegyházban a 100 templomi jótékonysági koncert sorozat részeként telt házas közönség előtt zenélt.

A gálaműsorban a Primarius Szimfonikus Zenekar kíséretével Mága Zoltán olyan világhírű művészekkel lép fel, mint Szenthelyi Miklós, Kossuth-díjas hegedűművész, Faludi Judit, Liszt-díjas csellóművész, Király Csaba, Liszt-díjas orgona- és zongoraművész, Frankó Tünde, Liszt-díjas operaénekes, Kiss B. Atilla, Liszt-díjas operaénekes, továbbá az operettszínház kiváló művészei: Vadász Dániel, Kerényi Miklós Máté, Dancs Annamária. A gálaest rendezője, Kerényi Miklós Gábor, Kossuth-díjas rendező.

Azok, akik részt vesznek a nagyszabású előadáson, hírét vihetik a missziónak baráti körükben, családjukban, hogy együtt érjünk célba, és összefogásunkkal megmentsük, tovább éltessük szellemi örökségünket, az igazi kincsünket, a hazánkat és nemzetünket is éltető, jelképező zeneművészetet.

Kapcsolódó weboldalak:
Jegyek Mága Zoltán pécsi koncertjére a Ticketportal jegyirodáiban
Mága Zoltán  koncertjegyek az interneten kezelési költség nélkül, otthoni jegynyomtatással

Top